Primarul Emil Boc a făcut cumpărături la ”Zilele Recoltei", eveniment organizat în weekend-ul trecut de Asociația Produs de Cluj, Consiliul Județean Cluj cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. 

Primarul Clujului, Emil Boc, şi-a fîăcut cumpărăturile duminică la cea mai mare piață în aer liber pentru producătorii locali – a X-a ediție a Zilelor Recoltei. 

"Alături de clujeni am avut plăcerea de a cumpăra produse proaspete de la producători locali la Zilele Recoltei 2022. Timp de trei zile, iubitorii de produse tradiționale și bunătăți „ca la mama acasă” au putut achiziționa fructe și legume de sezon, diverse tipuri de zacuscă, murături, dulcețuri și compoturi pregătite după rețete tradiționale, dar și obiecte din lemn și haine cusute manual", a transmis Emil Boc. 

Primarul gospodar al municipiului Cluj-Napoca şi-a umplut din nou plasele la „Zilele Recoltei” care au avut loc în zona Cluj Arena – Parcul Stadion şi a stat de vorbă cu cetăţenii aflaţi la cumpărături, dar şi cu producătorii din piaţă. 

Faţă de anul trecut preţurile legumelor şi fructelor au crescut destul de mult. Producătorii dau vina pe secetă, dar şi pe preţul îngrăşămintelor. Oamenii spun că nu îşi permit să facă prea multe cumpărături din cauza preţurilor mari. 

Clujenii au fost încântaţi de organizare, dar spun că nu e pe buzunarul lor o astfel de piaţă: "Preţurile sunt pentru parlamentari, nu pentru oamenii cu un salariu minim",  
"Produse foarte scumpe",
"Fain, dar prea scump!",
"Scump! De ziua recoltei chiar ăsta ar fi farmecul, sărbătoarea, ca produsele să fie mult mai ieftine. Altfel, ce sărbătorim?",
"Preţuri aproape prohibite, 1kg de fasole boabe cu 45 lei, de două ori cât un kg de carne, câți își permit ?!", i-au scris mai mulţi clujeni primarului, care îl felicită totodată pentru că şi-a păstrat obiceiul de a ieşi la cumpărături cu oamenii de rând.  

coral