Primarul Emil Boc a anunțat, în ședința de Consiliu Local, că la nivelul municipiului va fi promovată o politică de atragere la sistemul centralizat a unor noi abonați, care acum au centrale individuale.

Astfel, blocurile noi vor avea de ales între conectarea la sistemul centralizat sau centrale unice pe bloc, pentru noile construcții care au mai mult de 6 apartamente.

“La blocurile cu cel puțin șase apartamente se va putea instala o singură centrală, ca să nu polueze câte o centrală în fiecare apartament. Locuitorii vor avea repartitoare și vor plăti cât consumă”, a explicat primarul, citat de Media9.ro.

Primarul vrea, prin stimulente și un preț mai bun, să îi încurajeze pe clujeni să revină în sistemul de termoficare centralizat.

”Asta e și viziunea europeană pentru că sistemele de termoficare centralizate presupun mai puțină poluare. Nu se anunță o diminuare a prețului la gaze, nici politicile europene nu vor susține la nesfârșit consumul de gaze pentru că produce multă poluare”, a adăugat Emil Boc.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca mai există 21.000 de familii conectate la sistemul centralizat de termoficare

coral