Primarul Emil Boc se află la Constanța, la alegerile Organizației Județene a Partidului Național Liberal, unde a discutat cu reporterii cotidianului Replica despre modul în care arată municipiul Constanța sub administrarea primarului Vergil Chițac, dar și despre secretul succesului din orașul pe care îl administrează.

„Nu am apucat să vizitez orașul Constanța, de la aeroport am venit direct aici, la Casa de Cultură, dar administrația nu poate schimba un oraș într-un singur an, mie mi-au trebuit două mandate pentru a schimba Clujul. Constanța are marele avantaj de a se mișca mult mai repede și de-aș fructifica avantajul, dar și potențialului pe care îl are. Avem o parte din ce aveți dumneavoastră, dar Constanța are și lucruri pe care nu le va putea avea niciodată România.

Este nevoie de o filozofie politică și administrativă care să pună accentul, în primul rând, pe producere de prosperitate.

Nu primarul este cel mai important om într-o comunitate, el este oratorul în jurul căruia vin universitățile, vine mediul de afaceri, vine ecosistemul de apărare și securitate națională de la Kogălniceanu, vin resursele de turism, dar tu trebuie să lucrezi cu toți împreună. Nu ești șeful lor, ești doar cel care adună în jurul tău toate lucrurile bune.”

„În primul rând, eu cred că oamenii fac diferența și de a valorifica potențialul fiecărui om din comunitate, de a face să se simtă fiecare acasă și că fiecare este valorificat în locul în care lucrează”, a declarat edilul.

coral