Primarul Emil Boc și-a exprimat punctul de vedere cu privire la boicotarea produseșor și serviciilor austriece, după ce țara vecină s-a opsus aderării României la spațiul Schengen.

Edilul crede că românii au suficiente opțiuni în ceea ce privește locul de unde să alimenteze, unde să călătorească sau unde să-ți țină banii, arătând astfel că se raliază, tacit, mișcării de boicot.

“Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte.

Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo“, a declarat edilul Emil Boc, la o emisiune online.

În ceea ce privește boicotarea afacerilor austriece în România, Boc a spus: “Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”.

coral