Contactat, joi, de către Digi24, Emil Boc a vorbit despre criza politică din acest moment. Primarul Clujului a spus că nu-i posibil ca o problemă personală să fie transformată într-una la nivelul întregii țări și face apel la calm, la dialog și la maturitate politică, scrie digi24.ro.

Potrivit lui Emil Boc, remanierea unui ministru este un proces firesc în actul de guvernare, el dând ca exemplu situația în care PNL l-a schimbat pe ministrul Victor Costache cu Nelu Tătaru.

Ce precedent ar fi dacă premierul ar fi schimbat de câte ori schimbă un ministru? Schimbarea premierului ar însemna căderea guvernului, iar 10-15 zile ar fi o harababură, ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică. Între timp, ce se întâmplă cu țară? Când gândim o situație trebuie să ne gândim la implicații. Să stăm cu picioarele în apă rece, calm, să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi doare dacă noi ne certăm pentru o poziție sau alta. Sunt de acord că USR-PLUS poate să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai venit la guvernare ai acceptat și Constituția care spune că premierul are dreptul să își ajusteze din mers echipa”, a declarat Emil Boc.

coral