News Flash:

Emil Boc se lauda ca respecta legea

21 Martie 2013
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis ca va obliga functionarii municipalitatii angrenati in proiecte europene sa semneze un act prin care isi iau angajamentul ca nu vor lucra cu firmele conexe in termen de cinci ani de zile. Ceea ce face de fapt Emil Boc este sa-i oblige pe angajatii sai sa respecte legea, dar oare de ce? Exista inca suspiciuni in primarie dupa arestarea primarului Sorin Apostu ca "aici inca se ia mita?" Sau pur si simplu o face din nou pe populistul facand nimic altceva decat sa reproduca o lege nationala deja existenta.

"Primaria Cluj-Napoca reglementeaza dur, in maniera europeana, regimul conflictelor de interese.

Prin dispozitia Primarului, angajatii institutiei, care vor face parte din comisiile de licitatii pe fonduri europene sau nationale, vor semna declaratii pe propria raspundere ca nu vor avea relatii cu firmele castigatoare pentru o perioada de timp 5 ani (perioada de derulare a proiectelor europene), extinzand astfel dispozitiile nationale in vigoare, in conformitate cu normele europene.

Vreau sa evit sub orice forma ca un proiect european derulat de Primaria Cluj-Napoca sa fie sub semnul intrebarii. E o chestiune de transparenta care da certitudine ca la Primaria Cluj-Napoca respectul fata de banul public este la cel mai inalt nivel.

In prezent legea obliga functionarii sa dea respectiva declaratie, insa perioada in care nu au voie sa se angajeze la firmele care castiga licitatii la primarie este reglementata la un an. Incepand de astazi, la Cluj-Napoca, fiecare persoana care detine calitatea de membru intr-o comisie de licitatie, manager de proiect sau membru in comisia de implementare a proiectului, va fi obligata sa semneze o declaratie prin care sa se angajeze ca in urmatorii 5 ani nu se va angaja, nu va fi actionar sau subcontractor cu agentii economici care au castigat licitatiile", arata Emil Boc.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

emil boc lege nationala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3337 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011664 (s)