Emil Boc a anunțat că în următoarea perioadă urmează să fie creată o bandă specială dedicată tramvaielor în zona Bulevardului Muncii.

Bulevardul Muncii urmează să se transforme radical în următorii ani după anunțarea noului Masterplan. Autoritățile vor să fluidizeze traficul în zonă, iar una dintre măsuri este crearea unei benzi speciale dedicată tramvaielor. Emil Boc a anunțat că vrea astfel să-i încurajeze și mai mult pe clujeni să folosească transportul în comun.

„Cea mai mare problemă pentru mine este traficul. În momentul în care omul stă pe locul și nu poate circula scade calitatea vieții. Mi se pare firesc să avem banda de tramvai pe Bulevardul Muncii. Deocamdată avem acest plan doar pentru Bulevardul Muncii. Ne gândim cum să facem să nu stea lumea la fel de mult în tramvai, precum se stă  în mașină. Noi vrem ca omul să ajungă de două ori mai repede cu mijlocul de transport în comun, decât cu mașina.  Dacă vrea omul să stea în mașină e liber să facă asta, dar noi trebuie să-i ajutăm prin mijloace de transport în comun rapide”, a declarat primarul Clujului.

Edilul Clujului este indignat că mulți locuitori din Cluj-Napoca aleg să meargă în continuare cu mașina și în autoturisme se află una-maxim două persoane.

„Sunt multe autobuze goale. Lumea trebuie să se obișnuiască că alternativa la mașină este transportul de comun. Vom avea bandă de autobuz pe axa Mănăștur – Centru. Dacă te uiți în mașină vezi 1-2 persoane. Această epocă nu mai poate exista în viitor”, a mai adăugat primarul.

coral