Primarul Clujului, Emil Boc, a fost întrebat dacă intenționează să candideze la viitoarele alegeri pentru a deveni președintele României. 

„La bloc am o competiție foarte serioasă, la care mă tot înscriu, dar trebuie să câștig mai întâi competiția de scară de bloc, ca să candidez la președinția blocului. Singura care mi-a mai rămas pentru a candida, și cea mai grea. Pentru că pe scară te cunosc toți, știu ce faci, cum ești, nu știu dacă am șanse. Acestea sunt singurele obiective pe care le mai am”, a declarat Emil Boc, în acest weekend, la TVR 3.

Pe de altă parte, fostul consultant politic Sebastian Lăzăroiu a declarat luna trecută că în 2024 alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Emil Boc, care e de „stânga autentică” și că el crede că primarul Clujului se pregătește pentru candidatura la prezidențiale. 

„Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi (…) Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu. Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

coral