Compania care realizează hidroizolația podurilor la Autostrada Sebeș – Turda (A10) va începe în acest an construirea noului său sediu de birouri din județul Cluj.

Fondată de frații Claudiu și Marius Baciu, aceasta are ca țintă afaceri anuale de 20 de milioane de euro în 2025. Cu o investiție inițială exclusiv bazată pe economii proprii, după mai mulți ani de muncă în străinătate, frații Baciu au înființat 4M Pardoseli, devenită European Multisolutions Systems Group (EMS Floor Group).

”Inițial, estimările noastre de creștere erau mai mari, însă din cauza pandemiei, anul acesta anumite proiecte vor avansa mai încet, astfel că estimăm o creștere de 22 % a cifrei de afaceri consolidate. Observăm în anumite zone o scădere a apetitului, mă refer la mall-uri sau ansambluri imobiliare. În străinătate se pune accentul pe lucrări publice – parcări școli, spitale”,  a explicat Claudiu Baciu.

”Șantierele lucrau, în lunile care au trecut din 2020, la capacitate maximă și din cauza închiderii țărilor am fost nevoiți să găsim soluții de readucere în țară a tuturor echipelor, în timp record”, a sus Marius Baciu. Compania și-a continuat însă activitatea pe șantierele din România, unde aveau proiecte în derulare în industria agroalimentară și farmaceutică.

În 2020, în afara investițiilor în logistică și personal, compania și-a propus să înceapă construcția noului său sediu de birouri din România, la Turda, investiție estimată la 2 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii, finanțare bancară, fonduri atrase prin programul IMM Invest și fonduri europene.

Aceasta estimează pentru anul în curs afaceri de 11,4 milioane de euro, în creștere cu 22% față de 2019, avans generat de proiectele pe care le execută pe în cinci piețe europene: România, Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria. Grupul operează cu trei divizii specializate în pardoseli, hidroizolații și recondiționări de pardoseli: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

”Avem 140 de angajați care lucrează simultan în cele cinci țări unde activăm. Gradul de retenție a personalului este de 97%. Anual, 50% din totalul investițiilor companiei reprezintă pregătirea și perfecționarea personalului”, a declarat Claudiu Baciu.

Trei sferturi din echipă reprezintă personal de execuție provenind din județele Cluj și Alba, dar și din alte zone ale României. În țară, proiectele sunt preponderent private, beneficiarii fiind companii din industria de componente auto, producție industrială și alimentară.

Cel mai mare proiect derulat în România a fost parcarea subterană de la Piața Universității din București, iar primul internațional, pentru un gigant farma în Ungaria. Alte proiecte importante realizate în România au fost pentru fabrica de baterii de la Bistrița sau pentru Cosm Fan, companie din sectorul agroalimentar.

În străinătate, printre proiectele de anvergură se numără sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia, respectiv, sistemul de pardoseli pentru retailerul Auchan, în Luxemburg.

Divizia EMS Hydro Systems este implicată, în România, într-unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră – A10 – care interconectează autostrăzile A1 și A3, legând orașele Sebeș, Alba Iulia, Teiuș, Aiud și Turda. Compania realizează hidroizolația podurilor. coral