Un număr de 114 străzi din Cluj Napoca vor fi sparte pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare.  Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Contractul prevede înlocuirea completă a vechilor conducte de distribuție a apei pe 34 de străzi, acoperind cca. 20 km. De asemenea, vor fi reabilitați alți 7,5 km de conducte de apă de pe 11 străzi.

În ceea ce privește modernizarea rețelei de canalizare, vor fi executate lucrări de înlocuire și reparații pe cca. 25 de km de conducte, amplasate pe nu mai puțin de 69 de străzi.

„Această nouă investiție care prevede reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca, se adaugă celei similare, aflată deja în execuție, și care vizează extinderea conductelor pe nu mai puțin de 36 de străzi. Ambele contracte, în valoare totală de peste 30 de milioane de euro, vor îmbunătăți în mod semnificativ calitatea serviciilor oferite clujenilor”, a declarat Alin Tișe.

În valoare totală de 77.395.745 lei, investiția este parte a proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În momentul de față contractul de lucrări este în procedură de achiziție publică, deschiderea ofertelor fiind prevăzută pentru data de 25 iulie, informează Monitorul de Cluj.

Apă potabilă – Înlocuiri conductă

Jupiter, Republicii, Drumul Sfântul Ioan, Lunii, Sighișoarei, Rucăr, Observatorului, Eremia Grigorescu, Mamaia, Mecanicilor, Partizanilor, Romulus Vuia, Buzău, General Dragalina, Fabricii de Zahăr, Gării, Decebal, Bujorului, Traian, Răsăritului, Constantin Brâncuși, Bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Dorobanților, Fagului, Rodnei

Reparații conductă

Calea Mănăștur, Calea Dorobanților, Tăietura Turcului, Pod Aurel Vlaicu, Eremia Grigorescu, General Dragalina, George Enescu-Uzinei Electrice

Înlocuire conductă

Clăbucet, Parâng, Brateș, Ion Meșter, Tășnad, Mehedinți, Bucium, Gârbău, Calea Florești, Izlazului, Retezat, Băița, Băișoara, Rășinari, Arieșului, Lutoasa, Andrei Șaguna, Dobrogeanu Gherea, Traian, Fântânele, Valea Gârboului

Reparații conductă

Moților, Memorandumului, Regele Ferdinand, Republicii, Biserciii Ortodoxe, Clinicilor, Napoca, Matei Corvin, Sextil Pușcariu, Clemenceau, Vasile Goldiș, Paul CHinezu, Roosvelt, Emil Zola, Piața Muzeului, C. Daicoviciu, Potaissa, I.M. Klein, Fortăreței, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Universității, Deva, Calea Turzii, Eroilor, Cotită, 21 decembrie 1989, Dorobanților, David Prodan, Emil Racoviță, Crișan, Cloșca, Decebal, Horea

  coral