O bulgăroaică a fost plasată de FBI pe lista celor mai căutate 10 persoane. Ea este singura femeie de pe listă și a fost dată în urmărire deoarece a fost implicată într-o escrocherie de proporții cu criptomonede, potrivit BBC. Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de „regina dispărută a criptomonedelor” a fost plasată pe lista celor mai căutate 10 persoane de către FBI.

Bulgăroaica are în jur de 40 de ani și este căutată pentru presupusul rol pe care l-a avut în gestionarea unei escrocherii cu criptomonede cunoscută sub numele de OneCoin. Anchetatorii federali o acuză pe fugară că s-a folosit de această schemă pentru a înșela victimele cu peste 4 miliarde de dolari. Ea este dispărută din 2017, când oficialii americani au semnat un mandat de arestare, iar anchetatorii au început să o caute.

Printr-un anunț publicat joi, FBI oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care va duce la arestarea bulgăroaicei. Încă din 2019, pe numele ei sunt opt capete de acuzare. Ruja Ignatova este singura femeie de pe lista celor mai căutate 10 persoane de către FBI.
 

coral