News Flash:

Este parcul fotovoltaic in pericol?

19 Februarie 2013
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Actionarii majoritari ai SC Polus Real Estate SRL (Polus) au cerut in instanta anularea autorizatiei de constructie in favoarea SC Green Energy SRL, societate controlata de Arpad Paszkany, pentru realizarea parcului fotovoltaic in locul proiectului imobiliar Cartierul Tineretului.

Potrivit directorului Polus Real Estate, Csiszer Lajos, prin acordarea autorizatiei, Primaria Cluj-Napoca a ignorat decizia Curtii de Apel Cluj din 3 mai 2012 care suspenda executarea hotararii SC Cartierul Tineretului SRL, decizie care transforma proiectul imobiliar in proiectul de energie verde. „Conform site-ului municipalitatii, primarul Emil Boc a emis autorizatia de construire in favoarea SC Green Energy SRL pentru realizarea proiectului solar in 17 octombrie 2012. Toate hotararile Consiliului Local – pe care le-a Polus considerat ilegale – au fost atacate in instanta in scopul anularii acestora. Polus va face toate demersurile legale pentru ca aceasta autorizatie de constructie sa fi e anulata si sa se realizeze proiectul initial de dezvoltare imobiliara. Polus a recurs la instanta, cerand lichidarea societatii Cartierul Tineretului SRL, exclusiv pentru a-si salva investitia deja facuta”, a declarat Csiszer Lajos. Potrivit directorului, Polus Real Estate a investit mai mult de 8 milioane de euro in pregatirea proiectului imobiliar Cartierul Tineretului, de 203 hectare, suma care s-ar pierde in cazul in care pe teren s-ar construi proiectul initiat de Paszkany Arpad. „S-a incercat ca, fara acordul actionarilor majoritari, cota de 49% reprezentand proprietatea Polus din SC Cartierul Tineretului SRL sa fi e transferata cu titlu gratuit catre SC Green Energy Napoca SRL, o societate controlata de catre Paszkany Arpad. Din aceasta cauza, Polus a solicitat ajutorul instantelor judecatoresti, iar in 18 octombrie 2012 Curtea de Apel Cluj a decis in favoarea Polus si impotriva sustinerilor lui Paszkany Arpad. Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a SC Cartierul Tineretului SRL in legatura cu reconversia proiectului intr-unul de energie verde nu poate fi valabila”, a mai precizat directorul Polus Real Estate. Arpad Paszkany preciza anul trecut ca s-a opus ca Polus Real Estate sa participe la licitatia organizata de Primaria Cluj pentru construirea de locuinte din cauza previziunilor economice nefavorabile. „Am avut multe discutii in interiorul actionariatului in care am propus divizarea acestui proiect si atragerea unor investitori imobiliari din alte sectoare in vederea realizarii chiar si altfel al acestui proiect imobiliar, declara Paszkany.

Emil Boc: Proiectul va continua


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara in noiembrie 2012 ca proiectul construirii parcului fotovoltaic va continua, deoarece hotararea de consiliu local care a decis reconversia Cartierului Tineretului este in vigoare. „Exista o disputa juridica intre actionari si acest demers e asteptat de primarie pentru a vedea cu cine continuam proiectul. Noi am respectat legile in vigoare si deciziile Consiliului Local. Nu am temei legal sa intervin in disputa dintre actionari, hotararile de consiliu local sunt in vigoare, nu au fost atacate sau suspendate, ele produc efecte juridice in fiecare zi. Repet, hotararea care a schimbat ce se intampla in Cartierul Tineretului este in vigoare. Noi continuam proiectul cu Green Energy, in momentul de fata, conform hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca. Nu exista o decizie de suspendare a proiectului, are autorizatie de constructie si merge mai departe”, a declarat primarul. Lucrarile la parcul fotovoltaic ar urma sa inceapa in aceasta primavara. Valoarea totala a investitiei este estimata la 130 de milioane de euro, din care 100 de milioane reprezinta costul echipamentelor, iar restul, cheltuieli de amenajare.

Cartierul Tineretului trebuia sa aiba 6000 de locuinte

Ceremonia de punere a pietrei de temelie a Cartierului Tineretului a avut loc in 30 mai 2008, in prezenta primarului Emil Boc si a omului de afaceri Paszkany Arpad. Cartierul Tineretului era un proiect imobiliar prevazut sa se dezvolte pe un teren cu o suprafata totala de 203 hectare, situat pe Dealul Sf. Gheorghe, intre Bulevardul Muncii si Fanetele Someseni din Cluj-Napoca. Pe langa cele aproape 6.000 de unitati locative preconizate, din care 384 erau locuinte sociale care ar fi trebuit predate cu titlu gratuit catre Primaria Cluj-Napoca, in cadrul proiectului ar fi urmat sa fi e facute si alte investitii, precum cresa, gradinite, scoala generala si liceu, centre medicale, spital, patru lacas de cult, servicii urbane si administrative: primarie, politie, oficiu postal, banca, centru comunitar, pompieri, magazine, galerii, centre comerciale, dar si un hypermarket. Valoarea estimata a investitiei depasea 510 milioane de euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

csiszer lajos primaria cluj-napoca fotovoltaic paszkany arpad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012789 (s)