Eurosport a dat ieri startul transmisiunilor US Open 2020. Mai jos se află un sumar al primei zile:

Cum s-au acomodat jucătorii în „bula” de la US Open à declarațiile în anexă;

Barbara Schett face avancronica unei selecții de meciuri din turul secund al tabloului feminin de la US Open à documentul se află în anexă;

Mats Wilander face avancronica unei selecții de meciuri din turul secund al tabloului masculin de la US Open à documentul se află în anexă;

Cum s-au acomodat jucătorii în „bula” de la US Open

Serena Williams
Este ciudat să salut lumea, fiindcă port mască și încerc să comunic cu privirea. Este un limbaj al ochilor, acum, însă nu poți să citești sentimentele oamenilor fără să le vezi gura. Zâmbesc, sau nu? Nu am de unde să știu, nu? New York a fost epicentrul pandemiei pentru o perioadă, așa că mi-am dorit să fiu aici și să susțin turneul acesta. Sunt foarte mândră de organizatori. Au făcut tot posibilul pentru ca turneul să aibă loc.

Daniil Medvedev                                                                                                            
În primul rând, este foarte ciudat să vezi Billie Jean King National Center fără aproape niciun spectator. Vezi doar câțiva angajați și câțiva jucători în timp ce te plimbi. Nu e nimeni!

Novak Djokovic

Nu este ușor să fii separat de familie. Suntem pentru prima dată într-o bulă și pentru prima oară trecem printr-o asemenea experiență.
Andy Murray                                                                                                                                                    
Mulți jucători, inclusiv campionul de anul trecut, Rafael Nadal, au renunțat să participe la turneu din cauza îngrijorării legate de situația din New York. Organizatorii au făcut o treabă foarte bună. Ne simțim în siguranță. Evident, mă bucur că am decis să particip. Nu doar eu, dar și alți jucători, am fost îngrijorați despre felul în care va decurge totul, dar marea majoritate, foarte mulți jucători, sunt mulțumiți de ce se întâmplă.

Barbara Schett face avancronica unei selecții de meciuri din turul secund al tabloului feminin de la US Open

Karolina Pliskova (Cehia) vs Caroline Garcia (Franța)
Karolina Pliskova s-a descurcat destul de bine, având statutul de favorită în meciul său din primul tur. Cred că în primul set și-a pierdut puțin din concentrare. Am știut, însă, că poate să-și crească nivelul și a părut destul de convingătoare pe teren. Odată ce s-a făcut 4-4 în primul set, nu a mai cedat niciun game. Va fi un meci dificil pentru Caroline Garcia. Ambele vor dori să fie în cea mai bună formă de la primul punct. Cred că Pliskova are în clipa asta un joc mai constant. Are încredere mai mare și are armele necesare de asemenea – în special serviciul. Garcia este mai inconstantă pe serviciu uneori. Cred că Pliskova se va califica mai departe.

Angelique Kerber (Germania) vs Anna-Lena Friedsam (Germania)
Niciodată nu este ușor să joci contra unei conaționale. Angie Kerber are experiența și rezultatele de la US Open de partea ei, așa că rămâne de văzut cum va gestiona presiunea. Va fi foarte important să înceapă meciul bine. Pentru Angie mereu este important să nu fie prea defensivă. Trebuie să încerce lovituri câștigătoare. Friedsam este o jucătoare completă, fără multe puncte slabe. În final, dacă Kerber va controla punctele, ar trebui să câștige meciul. Pe hârtie este mare favorită.

Marketa Vondrousova (Cehia) vs Aliaksandra Sasnovich (Belarus)
Un meci între două tinere – Sasnovich este cea puțin mai tânără – care au viitorul tenisului în față. Vondrousova are puțin mai multă experiență și acest lucru o va ajuta, însă interesant va fi cum Sasnovich se va adapta la adversara ei stângace. Îi dau prima șansă lui Vondrousova.

Cubul Eurosport a făcut valuri pe social media noaptea trecută, când Barbara Schett a avut-o ca invitată în studioul special pe Karolina Pliskova, capul de serie numărul 1. Stefanos Tsitsipas a fost celălalt star intervievat în prima zi a turneului US Open.

Cubul Eurosport combină o varietate de tehnologii moderne pentru prima oară, creând un studio interactiv de realitate-mixtă cu ajutorul realității augmentate (AR) și graficii de cea mai înaltă calitate. Astfel, fanii de acasă se pot simți în mijlocul acțiunii din New York. Cubul creează o lume virtuală care poate conecta jucătorii din New York cu experți și invitați de oriunde în lume, jucătorii apărând fizic în Cub cu ajutorul tehnologiei, creând un dialog față în față între gazdă și invitat.

Cubul 20.20 este rezultatul a trei ani de cercetare și dezvoltare a Eurosport, White Light și Disguise, măsurând doar 4m x 4m și conținând peste patru milioane de pixeli LED. Cubul a fost construit pentru a fi o soluție portabilă și poate fi ridicat oriunde în lume. Mai multe funcții ale sale vor fi dezvăluite în timpul Jocurilor Olimpice din Tokyo. coral