News Flash:

EVALUARE NATIONALA. Varianta 3 extrasa azi la proba de matematica

27 Iunie 2013
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevii de clasa a VIII-a sustin astazi, sub supraveghere video, proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale. A fost extrasa varianta 3. Copiii au 3 subiecte, I, II si III. In mare, cerintele subiectelor sunt legate de: rezolvarea unei inmultiri, a unei impartiri, recunoasterea unui numar natural. De asemenea, elevii au elemente ce tin de functii, de radicali, o problema in care sa recunoasca, la un dreptunghi, valorile laturilor, unghiurilor si, la ultimul punct, o problema de geometrie, mai ampla.

Conform unui reputat profesor de matematica din Iasi, interpelat de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, varianta este una lejera, cu cerinte bine precizate, astfel incat candidatii sa poata obtine nota 7, daca au cunostine si o pregatire medie.


Notele obtinute de absolventii claselor a VIII-a vor conta la admiterea la liceu. Proba scrisa la matematica a inceput la ora 9:00, dupa extragerea plicului cu varianta de subiecte.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

elevii supraveghere video matematica evaluarii nationale varianta 3
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012493 (s)