După US Open, care a avut loc în perioada 29 august – 11 septembrie, tenisul va mai avea puține competiții importante în acest sezon. Însă mai sunt aproximativ două luni de turnee, suficient pentru a avea răbdare pentru cele mai bune ponturi tenis, cu meciuri de la Paris Masters, Cupa Davis, Billie Jean King Cup, ATP și WTA Finals, cât și Transylvania Open.

<![endif]–>

Din păcate, Simona Halep a anunțat că nu va mai juca la nicio competiție până la sfârșitul anului. Și tot la capitolul vești triste din tenis, Roger Federer și-a anunțat retragerea la 41 de ani, cu partida de retragere având loc la Laver Cup (23-25 septembrie).

A doua ediție a Transylvania Open

Turneul de WTA 250 de la Cluj-Napoca se va juca în perioada 8-16 octombrie, iar organizatorii au anunțat că 30 de jucătoare din top 100 vor fi prezente la startul turneului. Două campioane de Grand Slam și-au confirmat participarea: Emma Răducanu și Barbora Krejcikova. Tenismena din Cehia este și o excelentă jucătoare de dublu și cu siguranța prezența ei la “BT Arena” va fi una extrem de spectaculoasă.

Nu vor lipsi nici jucătoare de top din România, precum Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Cea din urmă vine după un turneu ITF câștigat la Le Neubourg, Franța, performanță notabilă pentru ea, ținând cont de faptul că a revenit de curând după ce a stat pe bară șase luni din cauza unei accidentări.

Cupa Davis și Billie Jean King Cup, în noiembrie

Fazele finale de la Cupa Davis și Billie Jean King Cup se vor disputa în luna noiembrie. La băieți, partidele vor avea loc în perioada 23-27 noiembrie, la Malaga, în timp ce fetele se vor duela pentru titlu în perioada 8-13 noiembrie, la Glasgow. Novak Djokovic nu a făcut parte din lotul Serbiei, iar această națională a ratat accesul din grupe.

România nu va fi prezentă la turneul final Billie Jean King Cup, acolo unde însă va fi Polonia, care ne-a bătut cu 4-0 în duelul din play-off.

Cine se impune la Paris Masters?

Turneul de la Paris, din perioada 29 octombrie – 6 noiembrie, va fi ultima competiție majoră la băieți înainte de ATP Finals. Campionul en-titre este Novak Djokovic, însă nu este clar dacă sârbul va fi prezent și acum în capitala Franței. Turneul parizian a fost câștigat în trecut și de Ilie Năstase, în 1973. Cele mai multe titluri le deține Novak Djokovic, șase la număr.

Cei mai buni dintre cei mai buni la WTA/ATP Finals

Opt cei mai buni tenismeni și cele mai bune tenismene se întâlnesc la turneul final al campionilor. Pentru fete, competiția are loc în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie, iar Swiatek și Jabeur și-au asigurat deja prezența la Fort Worth, în Statele Unite. Halep ar fi avut o șansă importanța să prindă un loc la WTA Finals dacă nu s-ar fi hotărât să se retragă până la finalul stagiunii.

Pentru circuitul masculin, turneul se va disputa în perioada 13-20 noiembrie, la Torino. Știm deja patru participanți: Alcaraz, Nadal, Ruud și Tsitsipas. Djokovic poate să fie și el prezent, totul în funcție de rezultatul de la Paris Masters coral