Grea încercare, duminica trecută, pentru un sătean din localitatea clujeană Aghireşu-Sat, după ce a intrat în satul vecin, Nadăşu – unde auzise că un fermier vinde ieftin porci de Crăciun! Însă socoteala de acasă nu s-a arătat a fi totuna cu cea din târg: a avut ghinionul să-l prindă pe porcar şi pe lucrătorii săi, beţi, chiar acolo, în fermă! Iar solicitarea bărbatului i-a părut şefului fermei ofensatoare, aşa că şapte inşi, cu boss-ul în frunte, l-au luat pe „intrus” la bătaie, doar cu podul palmei – după care au jucat cu el şi tontoroiul!

Miercuri, 18 noiembrie, dl.Viorel şade posac, pe o banchetă de la I.M.L. Cluj, asistat cu aer proteguitor de soţia lui, Maria. Mărturiseşte că abia în dimineaţa aceea a reuşit să se ridice din pat, după trei zile de suferinţă – şi multe pachete de gheaţă aplicate de soţie pe tot corpul – fiindcă, de teamă să nu ia Covid, dacă ajunge la vreun spital, nu a chemat ambulanţa imediat după ce a încasat bătaia! Bărbatul în vârstă de 45 de ani, evident marcat de eveniment, îşi continuă mărturia:

„Noi locuim în Aghireş-Sat şi am aflat de la un vecin că în localitatea Nadăş este un crescător de animale care vinde porci, la un preţ bun, aşa că, împreună cu soţia şi fiica noastră de opt ani, ne-am urcat în maşină şi ne-am îndreptat spre ferma lui. Am ajuns repede la destinaţie, dar când să tratăm cu el cumpărarea unui porc, am remarcat că individul e beat – şi la fel şi ceilalţi şase angajaţi. Iar acesta, în loc să vorbească frumos cu mine, fiindcă eram client, acesta a început să mă înjure, urât, fiind clar de tot că avea gânduri războinice. Şi, în timp ce soţia urcase în maşină şi o întorcea deja, ca să plecăm de acolo, m-am trezit, pur şi simplu atacat de către acesta…”

Intervine în discuţie soţia lui, dornică să-mi spună mai multe, parcă nemulţumită de debitul verbal prea scăzut, al soţului:

„Domnule, l-au bătut cum n-am mai văzut să fie bătut cineva! Credeţi-mă, l-au pocnit peste cap şi urechi – numai cu podul palmei! – până ce soţul s-a prăbuşit la pământ, apoi l-au lovit şi cu picioarele, peste tot. Până la urmă l-au târât, aşa leşinat, ca pe-un animal şi l-au urcat în maşina noastră, moment în care şeful lor a vrut să mă plesnească şi pe mine. Din fericire, angajaţii l-au opritîn ultima clipă. Şi, închipuiţi-vă, toate s-au petrecut sub ochii fetiţei noastre, în vârstă de opt ani, care a suferit un adevărat şoc psihic – şi de atunci nu mai doarme noaptea…

Iar băiatul nostru de 18 ani, de asemenea auzea totul la telefon, fiindcă eu l-am sunat, imediat ce situaţia devenise gravă, şi lăsasem şi telefonul deschis. Acesta şi apărut, rapid, în Nadăş, însoţit de un prieten şi ne-a ieşit în faţă, după care am plecat cu toţii  spre casă, cu soţul întins pe banchetă, fără să aibă habar de el.”

Între timp o asistentă medicală îl pofteşte pe dl. Viorel în cabinet, iar soţia victimei îşi continuă relatarea: „Am fost atât de buimăciţi de eveniment încât n-am anunţat nici poliţia, nici salvarea. L-am oblojit cum am putut, cu pachete de gheaţă pe tot corpul, i-am dat supă cu paiul şi abia azi, când s-a putut ridica din pat, am pornit spre Medicina Legală. Doar că mai înainte am contactat un avocat de la Cluj şi acesta ne-a sfătuit să urmăm toate căile legale, după care să apelăm la serviciile sale – dar asta după plângerea ce-o vom face la poliţie”.

Nu durează mai mult de cinci minute şi-şi face apariţia dl. Viorel, în mână cu un certificat în care medicii i-au recomandat între opt şi nouă zile de îngrijiri medicale. Apoi, uitându-se la ceas şi dându-şi seama că mai au o mulţime de lucruri de rezolvat, tot ea este cea care adaugă, la finalul întâlnirii: „De aici mergem direct la poliţie, pentru plângere penală – şi după aceea o să căutăm un psiholog, ca să o vindece pe fată de sechelele cu care a rămas după bătaia încasată de tatăl ei şi la care a asistat.” Apoi, luându-şi rămas bun, cei doi părăsesc, grăbiţi, instituţia medicală clujeană …

 Sorin Grecu

 

 

 

 

  coral