Hotărât lucru, dl. Titus este un mare ghinionist! Susţine că şi-a cumpărat, cu acte în regulă, într-o localitate de pe raza comunei Iclod, un teren cu o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi, însă a ajuns să nu beneficieze decât de o treime din el, deoarece între timp Primăria l-a oferit altor doi săteni. Aşa că omul s-a trezit faultat peste tot, inclusiv la poliţie şi în justiţie, unde susţine că i-a fost muşamalizat dosarul! Şi, culmea, toate încerările sale de a potesta în vreun fel s-au soldat cu bătai încasate din partea rivalilor săi!

 

Bărbatul, care s-a prezentat luni dimineaţă, la I.M.L. Cluj este un om voinic, în vârstă de 49 de ani. Încălţat doar în şlapi, are un bandaj la talpa unui picior, altul la arcada ochiului stâng şi prezintă, de asemenea, mai multe  zgârieturi în zona feţei.  

Mărturiseşte, necăjit, că se află la I.M.L., pentru a doua oară pe parcursul a unei singure săptămâni, deoarece a tot încasat bătăi de la cei care i-au uzurpat două treimi din terenul cumpărat de la un sătean. Iar el crede că treaba asta nu s-a petrecut din senin, ci în complicitate cu primăria, care le-a emis, acestora, titluri de proprietate, exact pentru terenul său. Şi, începe o pledoarie teribil de încurcată, despre modalitatea în care a cumpărat terenul de 15 ari (n.n. – 1500 metri pătraţi), după care s-a trezit că autorităţile au întabulat, peste noapte 10 ari, pe numele a doi proprietari, unul fiind chiar cel care i-a vândut terenul respectiv! De parcă l-ar fi oferit, dinadins, omului, ca să-l mai vândă odată! Şi, în urmă cu o săptămână, pentru că a avut „imperinenţa” să-i arate unuia dintre noii proprietari actele sale, perfect valabile, acesta l-a "admonestat" cu un pumn în cap! Explică dl. Titus, supărat la culme:

„Am încasat-o de la unu` Adrian, fiul unuia dintre proprietarii frauduloşi, pentru că i-am arătat hârtiile. I-am spus, clar, că acela e terenul meu, aflat acum în litigiu cu Primăria şi să nu-şi ridice nimic pe el! Ba mai mult, în săptămânile care s-au scurs de la descoperirea acestor fapte, cei doi intruşi nu au permis la patru topografi – care s-au perindat acolo! – să stabilească limitele reale ale terenului, bucurându-se de sprijinul inginerului topo al primăriei, care le-a eliberat un plan lipsit de orice temei juridic, total defavorabil mie. Iar când am făcut plângere pe numele lui, şeful de post a clasat plângerea! Şi, pe deasupra, într-o altă situaţie, pentru că am îndrăznit să mă pun cu gaşca, poliţia m-a amendat tot pe mine”.

Arată apoi că bătaia cea mai recentă, de duminică, 13 iunie s-a desfăşurat după următorul parcurs:

„Ieri, unul dintre vecini, Gavril, a venit la poartă. Dar, între timp, l-a sunat pe celălalt, Nelu – tatăl celui care m-a bătut săptămâna trecută – iar acesta s-a apropiat de mine, venind din spate, fără să-l simt. Problema a fost că eu eram atent la Gavril, căruia-i tot ziceam să plece acasă şi să-şi vadă de treaba lui. Şi am luat de jos o găleată cu apă, al cărui conţinut l-am aruncat pe poartă, stropindu-l cu câţiva stropi. Iar el e sărit atunci gardul, ca să se repeadă la mine. Şi, când i-am strigat să iasă afară de pe proprietatea mea, m-a prins din spate ăstalalt, care m-a pus la pământ, după ce a rupt tricoul de pe mine… Şi acolo, m-au luat amândoi, la picioare şi pumni, până mi-am pierdut cunoştinţa”.

Trezindu-se singur şi plin de sânge, chiar în propria curte, dl. Titus a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. Ceva mai târziu, ambulanţa, sosită la faţa locului, l-a transportat la Spitalul Municipal Gherla unde medicii i-au acordat primul ajutor. Poliţiştii au sosit şi ei ceva mai târziu, direct la spital, unde i-au luat o declaraţie sumară… Curând, bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii. Zăboveşte acolo  circa un sfert de ceas, după care se întoarce, ţinând în mână un certificat în care legiştii i-au recomandat două săptămâni de îngrijiri medicale! Semn clar că bătaia încasată de bietul om n-a fost tocmai o bagatelă! Şi, la plecare, dl. Titus ţine să adauge încă ceva, plin de obidă:

„Acum, după această nouă bătaie, nu mă mai joc! Îmi voi angaja un avocat, ca să-i chem la tribunal pe toţi cei vinovaţi de situaţia mea, inclusiv pe poliţiştii care au muşamalizat plângerea, dar şi autorităţile care mi-au furat pământul prin decizii ilegale! Ca să nu spun de procesul pe care-l voi intenta celor doi care mi-au violat ieri proprietatea, m-au bătut şi mi-au pus viaţa în pericol!”

  coral