Pedagogul C.C., de la căminul Colegiului de Servicii în Turism Napoca din Cluj-Napoca, acuzat că ar fi hărțuit sexual o tânără de 15 ani, nu ar fi la prima abatare, fiind cunoscute înclinațiile și practicile acestuia, însă nimeni nu a luat măsuri datotită faptului că nu s-a ajuns la poliție.

Potrivit surselor Bună Ziua Cluj, cel puțin alte cinci fete, toate minore, ar fi fost supuse avansurilor pedagogului în cauză, însă părinții acestora au dorit să-și retragă plângerile ăn fața organelor de cercetare penală, din diverse motive, însă potrivit acelorași surse în principal datorită rușinii la care și-ar expune copilele.

În total, până la acest moment, un număr de cel puțin 6 tinere, toate minore, acuză pedagogul C.C., actualmente în concediu, de avansuri sexuale, astfel încât este destul de improbabil faptul că cei din conducerea instituției școlare să nu cunoască practicile pedagogului.

Scandalul privind acuzațiile de hărțuire sexuală de la căminul Colegiului de Servicii în Turism Napoca din Cluj-Napoca, de pe strada Taberei, a început după ce a tânără de 15 ani l-a acuzat pe pedagoc că ar fi hărțuit-o. 

”La căminul Colegiului de Servicii în Turism Napoca din Cluj-Napoca, în 11 Ianuarie, un bărbat, pedagog al căminului, pe nume C.C., a făcut avansuri unei minore de 15 ani. A chemat-o în biroul pedagogilor, a încuiat ușa, i-a oferit un loc pe patul pe care stau pedagogii, a tras jaluzeaua la geamul ușii biroului.

Pedagogul, un bărbat pe la 40 de ani, i-a făcut avansuri fetei. Fata l-a refuzat constant, vorbea tare, sperând să o audă elevii care stăteau pe scări lângă birou, dar nu au auzit.

Într-un final, nereușindu-i avansurile, pedagogul a spus că o lăsa pe minora să plece din biroul încuiat, dacă se va revanșa data viitoare. Fata, fără alte opțiuni, i-a spus că da, ca să o lase să plece, și pedagogul a descuiat ușa. 

Lucrul asta s-a aflat de către directiune, directorul concediind ulterior pedagogul. Părinții minorei în cauza au spus ca vor depune plângere, dar directorul a încercat să îi convingă să nu depună.

La data de 17 ianuarie, directorul a luat hotărârea de a-l reangaja pe C.C. ca pedagog al căminului. Am apelat la voi sperand sa evit o posibila tragedie”, a relatat o colegă a tinerei care susține că ar fi fost hărțuită sexual. 

Anghel Todea, directorul Colegiului și al căminului mixt, de pe strada Taberei, a declarat că pedagogul este în concediu pe durata anchetei, care se face în școală, nefiind implicată poliția. 

”Am făcut verificări despre acest aspect, dar ce a spus fata nu pot spune, încă nu am finalizat cercetările, pentru a vedea dacă se confirmă cele spuse de ea. 

Facem verificări pentru a vedea dacă se adeveresc cele spuse de tânăra elevă. Pedagogul la care faceți dvs. referire este supraveghetor de noapte. Se ocupă să se respecte regulamentul intern al căminului. 

La anchetă, acesta a spus că nu a făcut nimic și că acuzele aduse din partea fetelor nu ar fi adevărate.

Din câte am observat eu, a reieșit că le-a permis cam multe fetelor și acestea au interpretat astfel greșit unele vorbe și unele comportamente ale acestuia.

Nu putem spune că este nevinovat sau vinovat. Nu am mai avut probleme cu el la locul de muncă, pentru a le da dreptate fetelor. Ce pot spune acum e că nu și-a îndeplinit atribuțiile și le-a lăsat mai libertine pe eleve. Acesta au simțit că își permit mai multe lucruri”, a relatat directorul. 

Anghel Todea a mai spus că părinții au decis singuri să nu implice poliția. ”Am avut o discuție cu părinții fetei și au înțeles aceste lucruri. Și anume că fata a avut mici abateri, pe care nu le aflaseră de la început. Nu au depus plângere”, a mai spus directorul Colegiului clujean, potrivit stiridecluj.ro.

Pedagogul C.C. este acum în concediu de odihnă. 

coral