UPDATE – Din date nou apărute, din zona anchetei, se pare că și soțul asistentei medicale ar fi fost lovit de către soțul tinerei, în cadrul acestei altercații și, la rândul său și acesta s-a prezentat la I.M.L. Cluj, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal.

Punctul de vedere al IPJ Cluj:

La data de 21 aprilie a.c. în jurul orei 11.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Biroul pentru Centrul Unversitar au fost sesizați despre faptul că în parcarea unei unități medicale din municipu are loc un scandal.

La fața locului au fost identificate două persoane, stabilindu-se faptul că în urma unor neînțelegeri cu privire la avarierea unui autoturism, înte cei doi ar fi izbucnit un scandal. 

În urma celor constatate, cele două persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991 R. Totodată, aceștia s-au deplasat la sediul poliției, unde și-au exprimat dorința de a formula o plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.  

Știre inițială: O femeie din comuna clujeană Gilău, aflată împreună cu soţul într-un Audi Q7, a fost făcută cerşetoare şi a încasat un telefon în cap, din partea soţului unei asistente de la Clinica de Ginecologie I, chiar în parcarea instituţiei! Totul, după ce soţul asistentei a parcat prea aproape de bolidul cuplului din Gilău, iar, la deschiderea portierei de către femeia de etnie rromă, asistentei i s-a părut că maşina le-a fost zgâriată! Victima s-a deplasat de urgenţă la U.P.U., după care a făcut plângere pe numele agresorului!

Cei doi soţi din Gilău aşteaptă, în dimineaţa zilei de miercuri, 21 aprilie, la prima oră, ca femeia să fie primită în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Este o tânără de etnie rromă, în vârstă de 21 de ani şi spune, abia stăpânindu-şi stupefacţia, că în urmă cu o zi a fost victima unei agresiuni complet absurde. Mărturiseşte aceasta:

„De câteva zile venim la Clinica de Ginecologie I, de pe strada Clinicilor, la o rudenie care a născut. Ieri, eram acolo nu numai noi, ci şi o nepoţică de 5 ani, care a insistat să ne însoţească. Ne-am parcat maşina, un Audi Q7, chiar în parcarea clinicii, cu gând să îi ducem rudeniei  mele, un pachet cu de-ale gurii. Şi am rezolvat problema repede, aşa că tocmai ne pregăteam să plecăm. Brusc, lângă noi, la o distanţă neobişnuit de mică, a parcat maşina un domn – care imediat a şi plecat, lăsând-o înăuntru pe cea care am înţeles că e soţia lui. Nu ştiu ce făcea respectiva acolo, cred că vorbea la telefon. Eu, am deschis uşa ca să intre fetiţa în maşină şi sunt sigură că nu am atins maşina lor cu portiera noastră, doar fetiţa a atins-o – neavând cum o zgâria  – însă ne-am trezit că doamna iese din maşină şi începe să ne înjure, urât de tot, că i-am zgâriat maşina şi să-i dăm asigurarea noastră. Era, într-adevăr, acolo, o zgârietură cât un cap de chibrit, dar sunt sigură că nu provenea de la noi! Ulterior am aflat că doamna este asistentă medicală la clinica respectivă, dar asta numai după venirea poliţiei!”

Tânăra arată mai departe că, tunând şi fulgerând, asistenta a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat bărbatul, care s-a întors cu viteza fulgerului, pus pe scandal.

„Acesta, la rândul său a început şi el să urle la noi, făcându-ne cerşetori – de parcă n-ar fi văzut din ce maşină am coborât  – şi, mai ales, învinovăţindu-ne că i-am zgâriat maşina. Iar când am protestat, politicos, şi-a scos telefonul mobil şi l-a făcut praf de capul meu! Apoi, a urcat în maşină şi a plecat, fără să-mi mai ceară asigurarea… Iar eu, plină de sânge, am sunat la poliţie şi la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie de la Secţia 1. Am primit amendă – şi noi, dar şi asistenta medicală şi soţul ei, adus înapoi de poliţişti – câte 500 de lei,  pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. După care poliţiştii mi-au recomandat să mă deplasez, alături, la U.P.U. şi,cu hârtiile medicale, să mă prezint la I.M.L. Ceea ce şi facem acuma, însă, după această aventură, am rana de la cap cusută cu două copci!”

 Curând, femeia este poftită în cabinetul de consultaţii. Întârzie acolo timp de circa zece minute, iar la ieşire ţine în mână un certificat. Mi-o arată: legiştii i-au recomandat între şase şi şapte zile de îngrijiri. Iar, înainte de plecare, aceasta concluzionează:

„De aici, mergem direct la secţia de poliţie, ca să facem plângere. În orice caz, nu ne vom da bătuţi – în special pentru lovitura încasată şi jignirile care ni s-au adus. Şi, pe deasupra, să-i facem să plătească, fiindcă nimeni nu le-a zgâriat maşina!  Ei au vrut, cu orice preţ, să le rezolvăm o zgârietură veche, aproape nevăzută, cu care n-avem nimic în comun!” coral