News Flash:

EXCLUSIV Companiile care-l "mituiesc" pe Boc - FOTO

18 Martie 2013
2228 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
Emil Boc a avut intotdeauna o relatie buna cu firmele carora le imparte banii publici. Daca urmasul sau, Sorin Apostu, i-a continuat reteta, primind in mod ilegal, conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sponsorizari de la compania Rosal, detinuta de Silviu Prigoana, fostul prim-ministru continua si el la randu-i mostenirea lui Apostu dupa intoarcerea sa la carma municipalitatii. Astfel, desi Rosal este o companie care are in derulare numeroase contracte cu municipalitatea, se pare ca acesta este nevoita sa plateasca o "mita" Primariei municipiului Cluj-Napoca pentru a-si derula intr-un mod corespunzator contractele. Banii aceptati de municipalitate drept "mita" este pentru reabilitatea spatiilor verzi, fiind semnate 16 contracte pana in prezent, iar celalte contracte care primesc banii de la municipalitate si pe care ii returneaza aceleiasi institutii sunt: Rosal si Kiat.

Societatea Kiat a castigat doua contracte de achizitie publica pentru reabilitarea drumurilor din municipiul Cluj-Napoca, unul de 1.178.199 lei si unul  de 12.168.000 lei. Rosal a castigat doua contracte de amenajare a spatiilor verzi din municipiu, unul de 14.048.825 lei si unul de 20.028.118 lei, unul legat de intretinerea rigolelor de apa, in valoare de 219.716 lei, dar si doua contracte de achizitia de dotari urbane, unul de 1.914.550 lei si unul de 87.785 lei. Probabil cel mai important si banos contract primit de la municipalitate este pentru ridicarea gunoiului din jumate din oras. In anul 2005 s-a concesionat serviciul de salubrizare stradala si deszapezire, prin delegarea prin gestiune a serviciului in municipiul Cluj-Napoca. Castigatorul primului sector a fost Rosal Grup, iar firma a primit impreuna cu firma Bratner pe sectorul 2, 101.505.994 lei fara TVA. La un calcul simplu cei de la Rosal ar fi primit mai bine de 55 de milioane de lei in perioada octombrie 2005-octombrie 2012.

O alta firma care va ingriji spatiile verzi in parteneriat cu municipalitatea este E-ON, societate care sparge foarte des strazile din oras, fiind intr-un conflict deschis cu clujenii. In schimb, de cand a revenit Emil Boc la carma municipalitatii clujene, parca relatiile dintre E-ON si cei de la Primaria municipiului Cluj-Napoca s-au imbunatatit, fostul premier nefiind atat de nemultumit de faptul ca strazile din oras sunt sparte non-stop.

Toate companiile care vor amenaja spatii verzi ai municipalitatii sunt: Deloitte, care a mai sponsorizat un site de-al Primariei municipiului Cluj-Napoca, Betfair, Kiat Grup Construct, Atu Consulting, Steelcase, companie la care Emil Boc a participat la inaugurare, Eco Garden, Rosal, Scoala Internationala, Regia Autonoma de Termoficare (RAT), din nou Rosal, Banca Transilvania, Eximtur, ISDC, Institul de Transplant Renal, E.ON, Sykes, Ando Construct.

" este un nou proiect al Primariei Cluj-Napoca, initiat de Biroul de relatii externe si investitori, ce vizeaza imbunatatirea spatiilor verzi din oras prin implicarea comunitatii clujene.  16 firme au realizat declaratia de intentie de a amenaja un spatiu verde pe cheltuiala proprie si a-l intretine, in colaborare cu primaria, pe o perioada de 3 ani. In consecinta, in sedinta de Consiliu Local vom adopta modelul de protocol intre municipalitate si companiile care doresc sa se implice in comunitate in acest mod. Numele firmelor care se vor ocupa de amenajarea si intretinerea spatiilor verzi va fi trecut pe o placuta standardizata care sa se integreze optim in spatiul urban, in schimbul efortului pe care il vor depune. Programul "Adopta un spatiu verde" vizeaza atat zone centrale precum Piata Avram Iancu sau Cipariu cat si zone verzi din cartierele Clujului", arta Emil Boc pe pagina sa de pe Facebook.

VEZI documentul in care oficialii municipalitatii arata unde vor fi reabilitate spatiile verzi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Spatiu_verde_Piata_Cipariu
emil boc sorin apostu dna societatea kiat rosal grup e-on deloitte isdc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018182 (s)