O femeie de circa 40 de ani, din localitatea clujeană Rugăşeşti, comuna Căşeiu, este acuzată de uciderea pruncului nou-născut, printr-un avort autoprovocat, în propria casă.

Cazul este cercetat acum de către un procuror din Cluj-Napoca, iar femeia a fost internată în spital,  pentru a fi supusă unui tratament şi, abia apoi, anchetată. Vecinii înaintează însă o ipoteză tulburătoare, aceea că femeia ar fi fost însărcinată cu doi gemeni, iar unul dintre ei a supravieţuit, după întreaga operaţiune disperată!

O istorie terifiantă, încă ţinută secretă de către autorităţi, se transmite din gură în gură, în aceste momente, în zona comunei Căşeiu din judeţul Cluj: o femeie de circa 40 de ani, din satul Rugăşeşti, mamă a cinci copii, nedorind să mai dea naştere altui copil, şi-ar fi provocat un avort, în propria gospodărie, weekend-ul trecut. Condiţiile în care s-au petrecut evenimentele sunt încă învăluite în mister, fiindcă femeia a comis gestul în cea mai mare taină. Cu toate acestea, surse din sat – care doresc să-şi păstreze anonimatul – ne-au relatat că fătul ajunsese la vârsta de şapte luni, perioadă a dezvoltării când orice încercare de avort poate periclita, fatal, viaţa mamei. 

Însă, mama, hotărâtă, în ciuda riscurilor la care se expunea, a comis gestul disperat.  A fost salvată, se pare, în ultima clipă, fiind descoperită, de către cineva familiar şi apoi dusă, de urgenţă, la spital. Acum, vecinii femeii înaintează o ipoteză năucitoare: aceea că femeia era însărcinată cu gemeni şi că unul dintre prunci ar fi fost salvat, in extremis. Deocamdată, în casa femeii au rămas doar soţul şi cei cinci copii ai lor, iar cadavrul micuţului a fost dus la I.M.L.Cluj, în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei morţii acestuia.  

coral