Un caz incredibil face valuri în Floreşti: pozele a două minore, dezbrăcate – în vârstă de 12 şi 16 ani – au fost postate de către un băiat de 14 ani, pe o reţea de socializare. După vâlva produsă în mediul virtual, sora uneia dintre protagoniste, în vârstă de 10 ani, a fost bătută, pe 7 martie, de către un unchi al fetei de 16 ani, care o învinuia că i-ar fi furnizat tânărului imaginile. Mama fetelor de 10 şi 12 ani susţine că pozele sunt trucate, şi a depus plângere, la poliţie, împotriva băiatului, urmând să depună, probabil, şi împotriva bătăuşului!

Femeia, însoţită de fetiţa ei în vârstă de 10 ani, păşeşte în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. După ce ambele iau loc, le mărturisesc  în ce calitate mă aflu acolo. La auzul cuvântului „jurnalist” mama se strâmbă serios şi-mi spune că nu prea are chef să „scoată” cazul în presă… La rândul său fetiţa, nepăsătoare, imediat ce se simte în largul ei, începe să mânuiască, o tabletă, cu o dexteritate uimitoare.

Ba, mai mult, îmi pune şi un filmuleţ, cu ea, în care dansează lasciv, de-a dreptul profesionist…Îmi sare imediat, în ochi, o mică julitură, situată în dreptul tâmplei drepte, a micuţei, şi o întreb pe mamă referitor la acest aspect. După un moment de cumpănă, aceasta nu se rabdă, totuşi, să păstreze tăcerea şi începe o poveste destul de încurcată:

„Un băiat din zonă, în vârstă de 14 ani, cunoscut şi pentru că foloseşte „substanţe”, avea poze cu fata mea de 12 ani şi cu alta, de 16, şi ea din vecini. Complet dezbrăcate. Dar în poze nu erau ele, fiindcă individul a făcut un trucaj şi le-a lăsat neschimbată doar faţa, punându-le în schimb trupuri de femeie. Apoi a trimis, pe 6 martie, fotografiile, la mai mulţi copii şi oameni maturi de pe reţeaua de internet. Pot dovedi trucajul, fiindcă vin de la poliţie, unde am dezbrăcat-o pe fată, ca să se lămurească şi poliţiştii că nu-i trupul ei – comparând fotografia cu datele anatomice. Recunosc, la a mea i-am făcut şi eu fotografii, în dormitor, dar fotografiile de la cealaltă fată nu ştiu cum au ajuns la băiat.”  

În aceeaşi manieră abulică, femeia mărturiseşte, apoi, că fata de 16 ani i-a încredinţat telefonul, care conţine pozele incriminate, iar ea l-a lăsat la secţia de poliţie, pentru a fi studiat, cu atenţie, de către specialişti. După care continuă: „Lui băiatul ăsta i-am făcut plângere pe 7 martie. Însă, în aceeaşi zi am avut necaz cu fata mea mică, cea care-i aici: unchiul fetei de 16 ani a bătut-o, zicând că i-a furnizat băiatului imaginile care au circulat pe internet. O minciună sfruntată! Aşa că, astăzi, am venit la I.M.L. ca să-i scot fetiţei certificat medico-legal, fiindcă lucrurile nu trebuie să rămână aşa! De asemenea, îi voi face plângere penală şi unchiului bătăuş, asta ca să se-nveţe minte!”

Nu-şi încheie fraza şi cele două sunt poftite în cabinetul de consultaţii. Ies după câteva minute, iar mama îşi vâră certificatul în poşetă, însă, nu înainte de a dojeni un cadru medical, pentru cele doar două zile de îngrijiri, atâtea câte legiştii trecuseră pe hârtie. Apoi, grăbită, fără să mai salute, părăseşte instituţia, urmată la mică distanţă de fetiţă.

Reprezentanţii I.P.J. Cluj confirmă spusele mamei,declarând că, într-adevăr, în cazul fotografiilor cu cele două fete se fac cercetări, pentru stabilirea autenticităţii  lor şi a fost înregistrată o plângere penală în acest sens. Iar în ceea ce priveşte a doua situaţie, agresiunea bărbatului asupra fetei de 10 ani, mama micuţei a prezentat cazul la poliţie, însă nu a depus deocamdată plângere, având destul timp la dispoziţie să o facă.

 

coral