Puţini se pot mândri cu o carte de vizită atât de bogată în răutăţi – şi la o vârstă atât de fragedă! – cum are Alex Macingo, fost campion naţional de box şi autorul celebrei lovituri care-i poartă numele: pumn în gură, fără „preaviz”, pe stradă! Pentru ele, „exprimate” liber pe străzile Clujului, Macingo a fost închis, ca minor, în două rânduri, însă, iată că la doar 23 de ani, îşi arată năravul şi în satul său, Palatca. Aici, din iarnă şi până săptămâna trecută a bătut vreo şapte localnici, iar pe unchiul său, chiar de două ori într-o săptămână, victima primind la I.M.L. Cluj – fapt rar! – două certificate medicale cu ocazia unui singur consult!

Poreclit boxerul „loveşte şi fugi”, Macingo a distrus în anii anteriori, numeroşi clujeni, cu lovitura sa nimicitoare, aplicată în plină stradă –  şi uneori chiar trei tineri într-o singură zi.  Însă, se pare că din 2014, de când există ultimele „atestări documentare” în presă, legate de isprăvile sale, acesta a mai comis destule.

Dovada vie e chiar unchiul său, Daniel Macingo, un modest muncitor la Drumuri şi Poduri,  trăitor în Palatca, care care s-a prezentat, luni, 7 septembrie, cu faţa complet distrusă, la I.M.L.Cluj. Acesta povesteşte a că a fost rupt în bătaie de către acesta – şi chiar de două ori, în ultima săptămână – prima dată joi, 3 septembrie şi apoi sâmbătă, 5 septembrie. Explică bărbatul, cu voce pierită:

„Şi-a amintit că m-am apărat în urmă cu 10-11 ani de tatăl său, care mă atacase pe neaşteptate şi s-a gândit să mă pedepsească din nou – cum a făcut-o şi acum trei-patru ani!  Aşa că prima dată m-a lovit joia trecută, pe uliţele satului, împreună cu Ioan, fratele lui, după ce m-a căutat peste tot, inclusiv la magazin şi la bar. Zicea că mă bate cu acordul mamei mele – moartă, biata, de câteva luni – care-i spusese, cică, să mă bată, dar numai după ce moare ea! Iar a doua bătaie a fost sâmbătă, când şedeam în maşină şi-mi plângeam – în sunetele muzicii noastre de jale – pe tata, plecat şi el recent dintre noi. M-a lovit din nou, crunt, însă nu atât de tare ca prima oară… Atunci mi-a dat 30 de pumni, număraţi de martori şi mi-a provocat două fracturi ale feţei. Acuma n-am reacţionat, fiindcă deja îi făcusem plângere la poliţie pentru bătaia precedentă, când  fusesem dus cu ambulanţa, de urgenţă, la Spitalul din Huedin şi, efectiv, n-am vrut, apărându-mă, să stric dosarul înaintat deja la poliţie”…

Intervine Evelina, soţia acestuia: „Vă daţi seama, ce bandit, să-l bată pe Daniel zicând că el îl iertase de fapt, dar i-a respectat ultima dorinţă a mamei soţului meu, moartă săraca în noiembrie 2019, care i-a permis să-l bată, însă doar după moartea ei! Iar el, „milos”, l-a bătut aşa cum i-a zis bătrâna şi i-a respectat ultima dorinţă!” Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii şi, după circa o jumătate de oră, se întoarce cu două certificate – unul în care medicii i-au recomandat 30 de zile de îngrijiri şi altul, doar cu trei!

Concluzia întregi situaţii, tragice, o trasează până la urmă, înainte de plecare, tot soţia victimei: „A bătut şapte consăteni, din iarnă şi până acum – dar numai unul a avut curaj să facă plângere: acela şi soţul meu! Pe bietul om l-a bătut în casa lui, după ce a mâncat şi a băut bine de pe el! Doar i s-a aprins filamentul, într-o fracţiune – şi l-a şi executat, pe loc… Că-n rest are plăcerea să bată oamenii mai mult în stradă, în faţa tuturor. Dar să ştiţi că de data asta şi-a găsit cu noi naşul, fiindcă nu-l vom lăsa nici în gaură de şarpe! Chiar dacă-mi vând casa, tot mă ţin de el şi-l dau în judecată – asta dacă justiţia nu-şi face treaba! Şi observ că, deşi a fost închis, ca minor, de două ori, acum – ca major – nimeni nu i-a venit lui încă de hac lui Alex”! 

 

coral