Bouziane Mohamed Amine, medicul din Cluj cu origini marocane, care și-a înjunghiat un conațional, a fost condamnat de către magistrații Tribulaului Cluj la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, după ce fusese trimis n judecată pentru tentativă de omor.

Absolventul Universității de Medicină și Farmacie, care și-a înjunghiat un conațional, tot medic, a mai obținut în trecut înlocuirea măsurii arestului preventiv înlocuirea măsurii însa Parchetul a contestat soluția și a obținut anularea acesteia.

"Condamnă pe inculpatul B. M. A. pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, p.p.de art.32 al.1 rap.la art.188 C.penal, cu art.75 al.2 lit.b C.penal şi art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: – 3 ani închisoare şi interzicerea pe 3 ani a exerciţiului drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a, b şi h C.penal. În baza art. 65 al.1 rap.la art.66 alin.1 lit. a, b şi h C. pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea pedepsei principal

În temeiul art.91 CP, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata termenului de încercare, de patru ani, potrivit art.92 CP. În baza art.93 CP, pe durata termenului de încercare de 4 ani.", se arată în minuta instantei.

"Dosarul in care l-am reprezentat pe clientul meu Bouziane Amine a fost, in ciuda eventualelor aparente, unul care a suscitat dezbateri juridice destul de complexe si inedite. Desi clientul meu a uzat de procedura recunoasterii invinurii, recunoscand si asumandu-si integral vina si responsabilitatea pentru eveniment, pentru a urmari indeaproape dezideratul aflarii adevarului, instanta a procedat la reaudierea tuturor persoanelor prezente, aspect ce a amplificat usor atat intinderea procesului dar, indraznesc eu sa spun, a si sporit calitatea dezbaterilor tehnice si a actului de justitie in general.

Din punctul meu de vedere, solutia nu este deloc una care sa sugereze clementa, ci una corecta, conforma cu asteptariile ei viitoare. Profit de aceasta ocazie pentru a-i multumi colegului meu av. Vlad Coman, contributia acestuia fiind vitala asigurarii unei solutii optime in dosar", arată avocatul Alexandru Râșniță, apărătorul medicului. 

Cei care îl cunosc spun că Amine era un om liniștit care nu se enerva niciodată și că nu își explică ce s-a întâmplat acum. Victima A.A. este și el medic, și lucrează la o clinică privată, fiind tot din Maroc. 

S-au luat la ceartă de la o femeie

La data de 22 februarie, în jurul orei 14.00, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean străin, s-a deplasat la o unitate medicală din municipiul Cluj-Napoca, prezentând o plagă în zona abdominală.

Până în prezent, în urma administrării materialului probator de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției municipiului Cluj-Napoca a rezultat faptul că bărbatul ar fi fost agresat fizic, în noaptea de 21/22 februarie a.c., în timp ce se afla într-un imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, de asemenea cetățean străin, arată sursa citată.

Cel în cauză, pe fondul unei discuții contradictorii, i-ar fi aplicat o lovitură la nivelul abdomenului cu un obiect înțepător-tăietor.

După examinarea medico-legală a acestuia, s-a constatat faptul că leziunile suferite i-au pus în primejdie viaţa, în cauză fiind întocmit un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Bărbatul de 33 de ani a fost inițial reținut pentru 24 de ore și apoi arestat, fiind ulterior eliberat din arestul preventiv.

  coral