În urmă cu doar câteva minute, în jurul orei 17.00, călătorii trenului Interregio, care circula pe ruta Ilva-Mică – Cluj-Napoca, au trăit un coșmar, provocat de un rrom beat sau aflat sub influența unor substanțe,  urcat din stația Gherla și care până la urmă a ajuns să amenințe călătorii cu un cuțit sau cutter. Din fericire, într-un moment de neatenție, pasagerii și conductorul au sărit pe individ, l-au imobilizat și în stația Apahida au reușit să dea jos personajul agresiv. Din păcate, nu au anunțat poliția…

Iată cum s-au desfășurat ostilitățile, conform mărturisirilor unui martor ocular, care a tremurat de frică, asemeni tuturor celorlați călători, pe toată desfășurarea incidentului:

“Bărbatul a urcat în gara CFR Gherla și s-a așezat strategic lângă niște studenți străini, cu piele măslinie, care veneau dinspre Bistrița. A început să-i tachineze, întrebându-i dacă le plac bananele și fetele autohtone… Jenați, studenții, ca să scape de el, au venit mai în față, lângă mine, însă individul i-a urmat, evident pus pe scandal! Apoi, în timp ce-i tot tachina s-a legat și de o tânără, moment în care un călător i-a atras atenția, cu glas ridicat, să se potolească odată.

Intervenția călătorului l-a scos pe ins din sărite și a scos un cuțit cu lamă scurtă – sau un cutter – și i-a zis, direct: “Vrei să-ți înfund gura sau taci de unul singur?” Instantaneu, bărbatul – cu mult curaj – l-a prins de mână și, ajutat de ceilalți tineri l-a pus la pământ, unde l-au imobilizat. L-au ținut, așa, până ce trenul a ajuns în gara Apahida, unde au reușit să-l debarce… Nu a fost chemată poliția, toată lumea fiind fericită că a scăpat nevătămată…”.

coral