Judecătoria Cluj-Napoca a dispus condamnarea la pedeapsa de  30 de ani de închisoare pe S.S.M, pedofilul de 46 de ani, care a violat şi agresat sexual zece copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Hotărârea judecătorilor nu este definitivă.

Bărbatul este soțul unei învățătoare din Cluj, care între timp a depus actele de divorț și a obținut din partea instanței ordin de protecție împotriva acestuia, atât în ceea ce o privește, cât și în ceea ce-i privește pe copii. Potrivit surselor BZC, bărbatul își agresa sexual și proprii copii.

Pedeapsă record

Chiar dacă numele său a apărut de mai multe ori în presă în ultimii ani, acesta a intrat în atenția opiniei publice abia în anul 2021, când o femeie în surprindea pe acesta în flagrant, în timp ce agresa o fetiță în zona Expo Transilvania din Mărăști. 

Femeia care a sunat la 112 și a reclamat că un bărbat abuza o fetiță în parcul de la Expo Transilvania a relatat că e șocată și de ce a văzut și de atitudinea clujenilor. 

”Eram cu băiețelul meu de mână, mergeam către stația de autobuz. Am trecut pe lângă parc și l-am văzut pe bărbat că îi ridica fetiței fusta. Mi s-a părut dubios, însă am trecut mai departe. După câțiva pași m-am întors, să văd ce fac, pentru că nu mi se părea un comportament normal. În acel moment fetița, care are, cred, maxim 10 ani, era dezbrăcată, întinsă pe spate în iarbă, iar el o mângâia pe picioare și în zona intimă. M-am dus lângă ei și am strigat ”Ce faceți acolo?”. Mi-a răspuns că face fetița pipi. Și am zis: ”Păi așa face un copil pipi? Eu acum chem Poliția”. Mi-am scos telefonul, eram efectiv șocată, el între timp i-a dat fetiței chiloțeii și a urcat pe moped. Am apucat însă, să îi fac poze”, a relatat aceasta, pentru stirimed.ro.

Aceasta s-a apucat să strige „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. ”Am început, efectiv, să urlu „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. Nu a reacționat, însă, nimeni. Am sunat la 112, mi s-a făcut legătura la Poliție, apoi am mers la Secția 2 să le arăt și fotografiile”.

”Era multă lume în zonă. Fetița era întinsă în iarbă, dezbrăcată, chiar lângă o doamnă care stătea cu spatele. În stație erau oameni, în direcția în care a plecat el cu mopedul, erau alți oameni. Nimeni nu l-a oprit, în ciuda faptului că eu strigam. Dacă nu aș fi fost însoțită de băiețelul meu, aș fi încercat eu să îl opresc sau aș fi ținut fetița lângă mine. Însă, sincer vă spun, mi-a fost și puțin frică. Mă gândeam că poate scoate un cuțit sau ne atacă, pe mine sau pe băiat”, povestește tânăra.

Potrivit anchetatorilor, pedofilul punea la cale scenarii prin care câştiga încrederea părinţilor, pentru a găsi apoi pretexte să rămână singur cu victimele, chiar şi peste noapte, în apartamentul său.

Nu se mai putea condamna

S.S.MEXCLUSIV, bărbatul trimis în judecată în toamna anului trecut pentru comiterea a 17 infracţiuni  de viol, agresiune sexuală, violenţă în familie, rele tratamente aplicate minorului și ultraj contra bunelor moravuri, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca, în primă instanţă.

Pedeapsa rezultantă pentru aceste infracţiuni a fost de 45 de ani şi 4 luni de închisoare, dar aceasta a fost redusă la 30 de ani, acesta fiind maximul prevăzut de lege.

Anchetatorii au stabilit că, din anul 2010 până în momentul reţinerii sale – 8 iulie 2021, bărbatul a violat şi/sau agresat sexual zece copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Procurorii au precizat că bărbatul era cunoscut ca o persoană care manifesta atracţie sexuală faţă de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor.

Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, el a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiţionat ulterior.

„În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligenţă peste medie, a acţionat de fiecare dată după ce şi-a pregătit minuţios săvârşirea faptelor, respectiv câştigarea încrederii părinţilor victimelor şi crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinţii care aveau un program încărcat şi, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat şi/sau agresat sexual victimele. Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinţii minorilor, dar şi de acte de violenţă fizică sau ameninţări cu acte de violenţă fizică, inculpatul a reuşit să obţină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului”, a transmis Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Potrivit procurorilor, bărbatul nu şi-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale, cu puţin timp înainte de a fi prins, şi a acţionat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja râului Someş şi într-un parc din Cluj-Napoca. coral