Boné Ferenc, bărbatul cuzat de uciderea tinerei Molnár Beáta și dat în urmărire, era depresiv și suferea de pe urma condamnării precedente pentru fapte de violență. Potrivit unui cunoscut al suspectului, acesta regreta comiterea actelor de violență pentru care a fost condamnat și nu suporta ideea că a fost dat afară din mediul universitar.

Potrivit unui prieten al suspectului Boné Ferenc, acesta nu era un personaj violent și nu dădea semne de afecțiuni psihice, însă suferea de depresie cauzată de recentele evenimente din viața sa, mai precis de condamnarea penală suferită după ce și-a bătutt iubita în plină stradă.

"Era perfect normal, m-am întâlnit cu el acum câteva zile. Se comporta normal, avea un discurs coerent și nimic nu dădea de bănuit că ar fi în stare de așa ceva (crimă – n.r). Cu toate acestea, se plângea de faptul că suferea din cauza faptului că a fost dat afară din profesie (fost cadru universitar la Sapientia), că a fost condamnat penal și era vizibil trist, cumva în depresie", a declarat în exclusivitate pentru BZC un apropiat al lui  Boné Ferenc, principalul suspect în cazul uciderii tinerei Molnár Beáta. 

Tot potrivit acestuia, Boné Ferenc era și un bun profesionist și foarte de încredere în viața profesională. 

Cine este Boné Ferenc

Boné Ferenc a fost cadru didactic al Facultății de Arte Film, Fotografie și Media de la Universitatea Maghiară Sapientia Transilvania (EMTE) din Cluj-Napoca.

Acesta este cunoscut organelor de cercetare penală pentru fapte de violeță, fiind anterior chiar condamnat după ce și-a bătut fosta iubită pe stradă, în centrul Clujului. În 30 iunie 2020, el a fost dat afară după ce şi-a agresat fosta iubită, iar în martie 2022 a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, dar și la un consult psihiatric ”în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa în comportamentul său”.

În 2020, camerele de supraveghere au înregistrat, atunci, atacul extrem de violent al bărbatului, care şi-a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar apoi a dat-o de câteva ori şi cu capul de pavaj. În urma bătăii, Boné a fost concediat, s-a ales cu dosar penal pentru loviri, a fost reţinut, iar pe numele lui s-a emis şi un ordin de restricţie.

După acel incident, Bone Ferenc și-a refăcut viața alături de Molnar Beata. Nu se știe dacă aceasta a mai fost victima unor agresiuni, cu toate acestea, cert este faptul că prietenele ei s-au alarmat și se așteptau deja la ce este mai rău, atunci când au aflat despre dispariția acesteia.

coral