Radu, un tânăr de 19 ani, s-a trezit, sâmbătă, 13 martie, pe post de sac de box, în parcul de joacă de pe strada Lăcrimioarelor, din cartierul Gheorgheni. Aflat acolo, împreună cu nepoatele lui – în vârstă de 11 şi 12 ani – a „îndrăznit” să-l roage, pe un bărbat, care vorbea murdar cu nişte ciraci, să înceteze, fiind plin de copii. Drept răspuns, individul a sărit la el, iar alţi doi companioni ai săi – printre care şi o femeie – l-au atacat, pe la spate, fracturându-i oasele feţei!

Tânărul, subţirel – însă agil ca un floretist – păşeşte, nervos, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj. Mărturiseşte, fără vreo urmă de ezitare, că e victima unei agresiuni urâte, suferite taman sâmbătă, 13 martie. Îmi explică acesta:

„Aveam nepoţelele, în vârstă de 11 şi 12 ani, acolo, în parc şi am mers după ele, să le chem acasă. Şi, în timp ce le aşeptam să pornească, l-am auzit pe un individ, băut, cum le strigă unor tovarăşi de-ai săi, de aceeaşi factură – aflaţi la vreo zece metri de el – o mulţime de cuvinte murdare. L-am rugat să înceteze, fiindcă  erau acolo câţiva copii şi nu mi s-a părut deloc normal să audă ei aşa ceva.

La care, individul s-a apropiat de mine şi, fără să rostească un cuvânt, mi-a ars, pe neaşteptate, un pumn! Eu, ce să fac, am replicat, prin aceleaşi metodă. Însă, m-am trezit, la scurt timp, atacat pe la spate – şi pus la pământ, de doi din prietenii săi.” Radu arată că nu i-a văzut pe aceştia, fiindcă şi-a pierdut cunoştinţa, însă nepoatele i-au spus, mult mai târziu, că bătăuşii care l-au atacat pe la spate au fost doi: un beţiv din cartier, poreclit „Calu” şi, culmea, femeia care se afla împreună cu el…

Declară, apoi, în continuare:

„Am ajuns, în scurt timp, la U.P.U. Cluj-Napoca, unde medicii mi-au acordat primul ajutor şi mi-au făcut şi radiografii, din care a reieşit că am o fractură a nasului… Tot atunci, la căpătâiul meu a sosit, degrabă, şi un poliţist, iar eu i-am povestit ce mi s-a întâmplat.  Acesta m-a sfătuit să mă prezint la I.M.L., aşa că i-am ascultat sfatul, şi iată-mă, astăzi, aici”…

Tânărul este poftit, curând, în cabinetul de consultaţii.  Se întoarce, după câteva minute, cu un certificat medico-legal, conţinând un consistent număr de zile de îngrijiri.

Apoi, înainte de a părăsi instituţia medicală clujeană, adaugă: „De aici mă îndrept, direct la Secţia 3 de Poliţie, unde am să formulez plângere – însă doar pe numele celor doi atacatori pe la spate – „Calu” şi femeia – fiindcă beţivului care m-a atacat i-am ars şi eu câteva, deci cred că i-a fost de ajuns … În orice caz, sunt sigur că nu am fost deplasat prin intervenţia mea, fiindcă nepoatele mele sunt fete cu o bună educaţie şi nu trebuie să fie obligate, orice ar fi  – când se află într-un loc de joacă, special amenajat  – să audă înjurăturile unor alcoolişti, care se cred stăpânii zonei respective”!

coral