Luni, 8 martie, Denisa, o femeie în vârstă de 33 de ani, din municipiul Turda, aşteaptă, la prima oră a dimineţii, să fie poftită în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Este însoţită de soţul ei, care o priveşte, proteguitor şi drăgăstos, şi îi dictează datele de pe cartea de identitate, pentru ca femeia să le scrie pe un formular. Aflu de la cei doi că, sâmbătă, în jurul amiezii, Denisa fusese atacată, pe neşteptate – şi apoi trântită, brutal, cu capul de pardoseală, de o femeie, intrată în hypermarket, special cu acest scop!

Denisa este o femeie mărunţică, mamă a unui băieţel , care munceşte, alături de soţul său, la un hypermarket situat în chiar centrul municipiului Turda. Cei doi îmi mărturisesc, cu un aer de stupefacţie întipărit pe figură, faptul că sâmbătă, după ora 13.30, pe când Denisa se afla, la treabă, în magazin – şi soţul ei, de asemenea – a avut parte de cea mai cumplită întâmplare a vieţii sale de până acum…

Îmi explică aceasta:

„Tocmai aranjam cafeaua pe un raft, când, brusc, m-am trezit abordată de o femeie – între 40 şi 45 de ani – pe care o ştiam doar din vedere, clientă a noastră, cu care nu schimbasem, până atunci, măcar o vorbă, darmite să fi avut vreo discuţie în contradictoriu. Mi-a zis doar atât: „Tu eşti?” Apoi, fără să mai spună ceva, m-a trântit la pământ şi a început să mă lovească. Am căzut rău, dând cu capul şi umărul de gresie, iar norocul meu a fost că m-au salvat, din braţele ei, oamenii de ordine şi soţul, tocmai când mă pocnea mai abitir!”

Denisa arată că, în continuare, la faţa locului a sosit şi poliţia, chemată de către şefa de unitate, iar ea şi agresoarea sa au fost duse în două camere distincte, unde ambele au dat declaraţii, victima făcând, cu acest prilej şi plângere penală împotriva agresoarei.

Apoi, a fost transportată la secţia de urgenţă a Spitalului Municipal Turda, unde medicii i-au acordat primul ajutor. Îmi arată foaia de ieşire de la Urgenţă, pe care scrie: „excoriaţie cervicală pe partea dreaptă, ca urmare a unei posibile agresiuni”.

Explică Denisa, în continuare, la fel de contrariată:

„În tot acest timp, când poliţiştii o duceau pe atacatoare într-o încăpere alăturată, aceasta urla la mine şi mă ameninţa cu bătaia, spunându-mi că mă va distruge, imediat ce va scăpa de acolo. Acest fapt mă face să cred că individa respectivă – ori m-a confundat cu cineva, ori are probleme cu capul, fiindcă  nu pot să-mi explic nicicum ce i-o fi căşunat tocmai pe mine. De asemenea, analizând faptele, am realizat că respectiva venise direct din stradă, hotărâtă să mă atace şi nu cumpărase nimic de la noi, avea coşul gol”.  

Denisa este poftită, curând, în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între două şi trei zile de îngrijiri medicale. Apoi, înainte de plecare, aceasta mărturiseşte: „Mergem mai departe împotriva ei, la poliţie şi în Justiţie – fiindcă aşa ceva nu se face plus că, faţă de ziua de sâmbătă, mă dor mult mai tare capul şi spatele – şi mi-e teamă să nu rămân cu sechele, după toate câte mi le-a făcut”. În continuare, salutând politicos, cei doi îşi pun în siguranţă preţiosul document şi părăsesc , în tăcere, încăperea…

  coral