News Flash:

EXCLUSIV: Un fost angajat Janis rupe tăcerea: Injurat și amenințat de Adi Munteanu pentru că și-a cerut restul de salar

25 Ianuarie 2019
7788 Vizualizari | 4 Comentarii
IMG 20190115 133739 1

Un fost angajat Janis acuză clubul și conducerea acestuia de faptul că ar fi fost concediat fără motiv, neprimind salariul cuvenit pe ultimele două săptămâni lucrate, iar patronul Adrian Munteanu i-ar fi adresat injurii atunci când a încercat să-și dețină drepturile salariale. Acesta a povestit, în exclusivitate pentru Bună Ziua Cluj, despre mondul în care sunt angajați tinerii la Janis, cum li se reține din salariu pentru un fond de “garantie”, iar atunci când își dau demisia sau sunt dați afară li se invocă diverse motive pentru a nu mai primi restul de plată.

Florin Magan este un tânăr din Iași, student la medicină veterinară la Cluj, care, pentru a-și rotunji veniturile, a încercat să se angajeze în mai multe locuri la Cluj, pentru a se putea întreține. 

“Eu mi-am intrerupt studiile pentru un an, pentru că mă intrețin singur financiar, și mi-am căutat un job full-time și unul part-time, fiind depășit de cheltuieli.

Am trimis la un moment dat un mesaj pe pagina de facebook a clubului Janis, pe la sfârșitul lunii noiembrie, iar ei m-au contactat daca mai sunt interesat de job pentru că ei căutau personal. Mi s-a solicitat sa-mi fac analizele medicale, apoi sa le prezint, după care cazierul judiciar de la poliție, copie după diploma de bacalaureat, după care toate conversațiile le-am avut cu ei pe whatsapp.”, susține Florin Magan. 

Tânărul a fost angajat la sfârșitul lunii noiembrie la clubul Janis din Piața Unirii, unde a muncit pentru mai bine de o lună, până la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, când, din motive personale, a cerut câteva zile libere pentru a-și rezolva unele probleme, moment în care s-a izbit de un refuz categoric din partea managerilor de local și a patronului Janis, Adrian Munteanu. Potrivit acestuia, conducerea Janis a refuzat să-i acorde acestuia zilele libere fără plată cerute, patronul Adrian Munteanu aducându-i injurii și amenințări cu concedierea și pierderea restului de salar de pe ultimele două săptîmâni lucrate, după care l-a blocat efectiv și i-a dat interdicție în local. 

“Am lucrat primele două săptămâni, mi-au dat salariul, însă nu am semnat nimic. În tot acest timp, eu l-am intrebat pe Adrian Munteanu, managerul localului, despre acte, iar el mi-a spus că este făcut contractul, doar trebuie înregistrat la ITM.”, arată Florin Magan pentru Bună Ziua Cluj.

“În perioada 30-31 decembrie mi-a intervenit o problemă de familie și a trebuit să revin acasă, urmând să revin la lucru pe data de 2 ianuarie, și am anunțat managerul de sală că nu pot veni în perioada respectivă, însă acesta mi-a spus că toată lumea trebuie să fie la lucru pe data de 31 decembrie. Atunci eu i-am intrebat că dacă aș fi fost bolnav, cu scutire medicală, ce s-ar fi întâmplat? Eu le-am spus că nu voi merge la lucru pe data de 31 decembrie pentru că am o problemă personală, după care am primit un mesaj de la domnul Adrian Munteanu în care îmi zicea că dacă nu mă prezint la lucru sunt dat afară fără salariul pentru care am lucrat două săptămâni.”, mai susține acesta.

 

Înjurat ca la ușa cortului pentru ca și-a cerut drepturile

“Eu am spus că nu merg la lucru pe data de 31 decembrie pentru că aveam niște treburi de rezolvat și imediat mi-a trimis mesaj domnul Adrian Munteanu că să mă prezint la lucru dacă nu sunt dat afară fără salariul pentru care am muncit. De atunci am mai încercat de mai multe ori să vorbesc atât cu managerii de sală cât și cu domnul Adrian Munteanu, să știu cum ramâne cu salariul pentru care am muncit, însă a fost blocat pe facebook și whatsapp, aflând ulterior că am primit și intericție în local. Pe Adrian Munteanu am încercat să-l contactez de atunci de pe vreo șapte numere de telefon însă nimic, de pe numărul meu nu îl mai pot suna pentru ca m-a blocat. Deci am rămas fără banii de pe ultimele două săptămâni lucrate din decembrie, undeva la 1100 de lei. Din câte m-am documentat de la foști angajați, dumnealui (Adrian Munteanu - n.r) oprește garanții din salariu în fiecare lună până atinge un salar întreg, adică undeva la 2200 de lei și în clipa în care își dă demisia angajatul încearcă să-i găsească motive, să-l învinovățească, ca să nu-i mai plăteasc suma respectivă, garanția.”, mai arată tânărul.

Potrivit lui Florin, în discuțiile purtate cu patronului localului Janis, Adrian Munteanu, acesta din urmă l-a înjurat și jignit în repetate rânduri, prezentând mai multe capturi video după coversațiile avute cu acesta.

Penalizâri fără justificar, regulile și legile sunt pentru fraieri 

Florin Magan acuză conducerea localului și de faptul că aplică un regulament absurd în ceea ce privește angajații, care sunt terorizați și ameninșați cu penalizări pentru cele mai banale greșelui, precum întârzieri minime, de 1 minut. 

“Regulamente interne ale clubului prevăd faptul că telefonul trebuie să îl predai la cutie lângă manager când începi tura, dacă esti văzut pe telefon pe timpul programului îți taie jumătate de tură sau cum decide pe loc domnul Adi Munteanu. Dacă întârzii la lucru un minut îți taie triplu și tot așa.”, arată Florin.

Acesta mai susține că legea privind interzicerea fumatului în spații închise nu se aplică deloc în Janis, clienții și personalul putând fi văzuți la fumat în interiorul localului la orice oră și prezentând și câteva imagini reprezentative în acest sens. 

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

INJURAT_2
janis adrian munteanu florin magan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Adi Marlan  | #75893
Sunt un fost angajat al jegului uman si al slehtei lui de asa zisi boemi. prin anul 2014 cred lucram in Bucuresti in centrul Vechi la barul deschis de susnumitul jeg. nu il cunosc pe saracul om care descrie mai sus insa ce pot sa va spun e ca tind sa il cred in unanimitate. Acest boem hipiot care foloseste numele Janis Joplin si ideile hippie in scopul de a face ilegal si mizerabil profit de pe urma unui concept pur si sfant.
Adi Marlan  |  #75894
Acest Boem mafiot si-a tratat intotdeauna subalternii ca pe ultimile lepre, care ar trebui sa ii multumeasca si sa ii pupe picioarele ca ii tine ca angajati. Intotdeauna are dreptate in ciuda faptului ca isi face angajatii handicapati , retardati, boi, imbecili, tarfe sau cum ii mai vine lui la gura pe moment, pentru niste chestii care nici macar nu le-ai facut. angajeaza oameni fara experienta ca mai apoi sa le gaseasca motive de nu stiu ce inalta capacitate profesionala ajungand pana a refuza sa mai plateasca salariile daca nu dai nu stiu ce teste imbecile si aberante. isi face scandal cu toata lumea. e de ajuns sa dai o cautare pe google sa afli.. clienti , artisti, angajati, jurnalisti, politisti sau alte autoritati, nimic nu ii sta in cale jegului uman protejat de mamica lui octogenara si schizofrenica care ii administreaza firmele si activitatile extrem de dubioase
Adi Marlan  |  #75895
succedat de acel domn Flrorin care nici el nu se lasa mai prejos sau alti proximi acoliti care din rea vointa sau prostie ii tin partea. Ca de exemplu asa zis-a lui inlocuitoare la fata locului in Bucuresti, care era atat de blonda si proasta incat se intreba cu uimire daca Janis asta e barbat sau femeie.. dar stia bine mersi sa isi bata joc de angajati aproape la fel de bine ca minunatul ei patron. Mai nou , penalul asta pozeaza in mare deontolog aparator al generatiei hippie, al umanizmului si al libertatii.. el, penalul penalilor si jegul jegurilor intre angajatori facea acum ceva timp pe sfantul regizor reprimat de sistem.. haida de, sa fim seriosi. singura vina a cestei tari este faptul ca a creat fenomene atat de impostoare ca el
Adi Marlan  |  #75896
.. sunt sigur ca va sari de undeva prin comentarii si acuze cum face deobicei, ca vezi doamne cineva are ceva cu el, ca noi suntem doar niste invidiosi si prosti care habar nu avem cum se lucreaza si facem numai prostii iar tu saracul de tine esti singurul om serios care stii sa iti faci treaba ca la carte.. daca tot citesti asta "ba handicapatule" cum ne numeai, poate ne platesti si noua ultimile salarii cu care ai ramas restant odata cu declararea firmei Janis Alba Carolina in faliment pentru a crea alta in care noi numai eram angajati. hai pa "Ba Handicapatilor Oligofreni ce sunteti"
Adauga comentariu

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042367 (s)