News Flash:

EXPERIMENTUL TERIFIANT din fata oglinzii! CE SE INTAMPLA DUPA 10 MINUTE

5 Ianuarie 2015
2469 Vizualizari | 2 Comentarii
Oamenii sunt dependenti de oglinzi, iar de-a lungul timpului, aceste suprafete in care ne putem admira au fost folosite in filme, carti sau opere de arta drept unelte ale narcisismului, ale egoismului, ale minciunii sau chiar ale diavolului.

Psihologul italian Giovanni Caputo a realizat un experiment interesant pentru a demonstra ca o persoana sanatoasa psihic, care are vederea perfecta, nu se mai recunoaste in oglinda dupa ce se priveste incontinuu, mai mult timp.

Astfel, el a rugat 50 de oameni sa se aseze, fiecare, in fata unei oglinzi, la o distanta de 40 de centimetri si sa se priveasca incontinuu. Nu aveau voie sa se uite in alta parte, iar camera era foarte slab luminata. Doar o lampa cu un bec de 25w, situata undeva in spatele fiecarui participant.

Dupa 10 minute, fiecare dintre cei 50 de oameni a fost intrebat ce vede in oglinda. 66% dintre ei au spus ca isi vad propriile fete, dar diforme. Altii 18% au spus ca isi vad parintii, fie morti sau vii, dar aproape de nerecunoscut. Dupa o perioada mai indelungata de timp, si mai ciudat, 28% dintre participantii la studiu au declarat ca vad pe cineva necunoscut, iar 18% erau chiar speriati, deoarece in oglinda nu mai erau ei ci niste animale sau monstri.

Caputo a concluzionat ca din cauza luminii slabe si a privitului intr-un singur loc, fix, ochii incep sa ne joace feste, ajungand sa nu ne mai recunoastem sau sa vedem oameni sau obiecte care nu sunt de fapt acolo.

Asa se explica, printre altele, jocul facut de tinerele fete care se privesc in oglinda, fara sa clipeasca si la un moment dat au impresia ca vad pe altcineva si sunt convinse ca le-a aparut ursitul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oglinzi carti narcisismului egoismului minciunii diavolului experiment
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 33 queries | Mysql time :0.095541 (s)