”Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo.” Anunţul unui expert în coronavirus şi pandemii Experţii în sănătate nu vor cere oamenilor să renunţe la măşti prea curând. „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială“, spune Eric Toner. Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor.

Johns Hopkins Center face simulări de virus, ca parte a protocolului de pregătire, cu scopul de a oferi experţilor în domeniu un model despre ce trebuie să facă în cazul unei pandemii. Una dintre aceste simulări a avut loc în octombrie 2019, când Eric Toner şi o echipă de cercetători au lansat o simulare de pandemiei la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, administraţia şi businessurile private ar reacţiona la o asemenea ameninţare, scrie foxnews.com. Un lucru important evidenţiat de studiu a fost: Acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului. El consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat. „Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă.

Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar acestea vor creşte. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile“, a spus el în „Hacking the Apocalypse” difuzat de CNET. Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade“, arată Mediafax.

coral