Ludovic Orban revine cu explicaţii despre fotografia care a făcut înconjurul internetului. Orban: "Era ziua mea de naştere. Mi-am servit colegii cu o gustare şi câte un pahar. Sunt fumător, dacă e nevoie plătesc amenda. Greşeala e umană."

Ludovic Orban revine cu clarificări în privinţa controversatei fotografii de la Guvern. Premierul a precizat că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naşte şi că dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu închis.

"Este o poza de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam  mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc ", a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru MEDIAFAX.
 
Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi plăteşte amenda dacă e nevoie.
 
"Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor", mai precizează Orban.
 
Premierul a mai spus că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre guvernare şi că o astfel de fotografie nu caracterizează ceea ce se întâmplă în biroul său de obicei.
 
"Evident că am discutat tot de chestiuni legate de guvernare. Aia este o poză care nu este caracterisitcă pentru ce se întâmplă în biroul meu de obicei. Pur şi simplu a fost ziua mea. Cine putea să facă poza, cum a ajuns, nici nu vreau să mă apuc să mă gândesc acum la lucrul ăsta", a adăugat premierul.
 
În cursul serii de vineri, pe reţelele de socializare a început să circule o fotografie în care Ludovic Orban este imortalizat, în biroul său, alături de mai mulţi miniştri. În fotografie premierul, alături de cei care îl acompaniază fumează şi consumă băuturi alcoolice.

coral