Primăria Cluj-Napoca începe exproprierile pentru lărgirea şi modernizarea străzii Bună Ziua. Lucrările ar urma să înceapă în acest an. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Supralărgire și modernizare strada Bună Ziua, din municipiul Cluj-Napoca” va ajunge pe masa consilierilor locali în şedinţa de marţi, 23 aprilie. 

Conform documentului menţionat, 64 de parcele de teren private, în suprafaţă de 2.381 mp, urmează să fie expropriate pentru lărgirea străzii Bună Ziua, evaluate individual de către societatea Neoconsult Valution la suma totală de 1,3 milioane de lei.

Terenurile au suprafeţe cuprinse între 1 şi 215 mp. La acestea se adaugă 10 proprietăţi, în suprafaţă de 16.252 mp, care aparțin deja municipalităţii.  

Potrivit raportului de evaluare întocmit de către Neoconsult Valution, prețurile pe metru pătrat pe care le va plăti administrația locală clujeană vor fi în unele cazuri de 8 euro (fără TVA), iar la altele, de peste 163 de euro (fără TVA).

Conform portalului imobiliar Compariimobiliare.ro, în aprilie 2019, terenurile se vând în Bună Ziua la un preţ mediu de 326 euro/mp. 

Lărgirea străzii costă 4,2 milioane de euro. Lucrările durează un an

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții supralărgire și modernizare strada Bună Ziua”.

Costurile se ridică la 19,7 milioane de lei, plus TVA, dintre care 1,7 milioane vor merge către plata exproprierilor necesare în zonă. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar finanţarea se face din bani de la bugetul local şi alte surse constituite conform legii. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net coral