News Flash:

Extinderea Parcului Etnografic din Hoia prinde contur S-a încheiat prima etapă, cea de plantare a arborilor pe pajiștea de est

9 Noiembrie 2020
680 Vizualizari | 0 Comentarii
index6

Prima etapă din cadrul proiectului de extindere cu 30 de ha a Parcului Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia s-a încheiat în acest sfărșit de săptămână. A fost, astfel, amenajată peisagistic pajiștea de est, prin plantarea primilor 58 de copaci din speciile carpen, brad și pin.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am finalizat o primă etapă a acestui ambițios proiect ce vizează creșterea calității vieții clujenilor. Urmează să amenajăm, cât de curând, și pârtia de săniuș. Intenția noastră este ca, urmare a facilităților pe care le creăm în zonă, Pădurea Parc Hoia să devină locul ideal de relaxare și petrecere a timpului liber pentru un număr cât mai mare de clujeni”.

Atât coniferele cât și foioasele plantate au o vârstă de circa 15-20 de ani și sunt aclimatizate acestei zone. Pe lângă rolul estetic și anti-erozional, bariera vegetală creată prin plantarea acestor copaci are rolul de a integra construcțiile și exponatele din cadrul muzeului într-un ambient montan, specific arhitecturii din zona înaltă.

În total, în cadrul proiectului vor fi plantați nu mai puțin de 1200 de arbori. Aceștia au rolul  de a delimita zona de agrement de parcul industrial din vecinătate, creându-se, în acest fel, și o barieră vizuală înspre arealul urbanizat.

În perioada imediat următoare, pe același amplasament va fi amenajată și o pârtie de săniuș unde clujenii vor putea să facă mișcare și să petreacă timp liber de calitate, împreună cu familiile.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

extindere parc etnografic hoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 35 queries | Mysql time :0.066837 (s)