Peste 1700 de liceenii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 9.00, la cea de-a şaptea ediţie a Concursului Mate-Info UBB organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Concursul se adresează, în principal, elevilor de liceu care vor să-şi încerce forţele în vederea admiterii la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB și vine în întâmpinarea celor care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, oferindu-le nu doar ocazia de a se acomoda cu probele de concurs, ci și posibilitatea de a înlocui examenul de admitere.

Astfel, nota obţinută la Concursul Mate-Info poate fi folosită, la cererea candidaților, ca notă la proba scrisă la admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB, cu condiția ca ea să fie mai mare de 6.

Mai mult, primii şase candidaţi de clasa a XII-a de la fiecare disciplină (Matematică sau Informatică) pot fi declarați admişi cu nota 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Dacă nota obţinută la concurs nu e cea dorită, candidaţii pot participa la concursul de admitere din luna iulie.

În fiecare an, luna iulie este dublu prilej de emoţii pentru elevii claselor a XII-a. Pe de-o parte, sunt emoţiile examenului de bacalaureat, iar pe de altă parte, abia scăpaţi de bacalaureat, absolvenții de liceu trebuie să înfrunte emoţiile admiterii la facultate.

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-i urmeze cursurile, oferindu-le şansa de a susţine o probă de concurs similară cu proba scrisă a concursului de admitere”, afirmă organizatorii concursului.

La Concursul Mate-Info UBB 2019 s-au înscris deja peste 1700 de candidaţi din toată țara.

coral