Caz unic în lume! O femeie a născut 10 copii simultan și a reușit să bată recordul deținut de Halima Cisse, care a dat naștere la nouă copii, în Maroc. Femeia susține că sarcina a fost naturală, nefiind nevoie de anumite tratamente de fertilizare. În acest material veți afla cine este femeia care a născut 10 copii simultan.

Gosiame Thamara Sithole, în vârstă de 37 de ani, a născut 10 copii simultan. Femeia locuiește în Africa de Sud și este noua deținătoare a recordului Guinness pentru cei mai mulți copii născuți de o femeie simultan. Aceasta a adus pe lume prin cezariană nu mai puțin de șapte băieți și trei fete. Deși medicii au preconizat că sunt doar opt bebeluși, femeia și soțul ei, Teboho Tsotetsi, au avut parte de o surpriză incredibilă.

„Am fost șocată de sarcina mea. A fost greu la început. Am fost bolnavă, mi-a fost rău. Încă mi-e greu, dar sunt obișnuită cu asta acum. Nu mai simt durere… Mă rog doar ca Dumnezeu să mă ajute să-i nasc sănătoși, să fim în viață și eu și copiii mei”, a declarat femeia pentru Africa News, atunci când a aflat că va da naștere celor opt copii.

Doi bebeluși nu au putut fi detectați la RMN, deoarece mama a prezentat o aciditate la stomac și a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină. Pe lângă cei zece copii pe care i-a adus pe lume, femeia mai are doi gemeni acasă în vârstă de șase ani.

Soțul femeii a povestit presei locale că Gosiame Thamara Sithole a născut în a 29-a săptămână de sarcină și că aceasta a fost sută la sută naturală, deoarece nu a urmat niciun tratament de fertilitate. Proaspăta mămică a spus că este extrem de fericită și emoționată.

„Sunt șapte băieți și trei fete“, spune Tsotetsi, adăugând că soția lui era „însărcinată în șapte luni și șapte zile“. „Sunt fericit și emoționat. Nu pot vorbi mult. Hai să vorbim din nou dimineață, vă rog“, a precizat soțul ei, Teboho Tsotetsi, presei locale.

Astfel, Gosiame Thamara Sithole a doborât recordul deținut de Halimei Cisse. Aceasta născuse în luna mai nu mai puțin de nouă copii: cinci fete și patru băieți. Știrea aceasta a uimit pe toată lumea și a făcut înconjurul lumii. Femeia din Mali fusese anunțată inițial că va avea doar șase copii.

Halimei Cisse , din Mali, are vârsta de 25 de ani și se afla la a doua naștere. Prima sarcină a femeii a fost în urmă cu trei ani și a rezultat o fetiță perfect sănătoasă. La cea de-a doua sarcină, femeia a avut nevoie de o îngrijire specială, fiind vorba de un caz special. O echipă medicală formată din 10 medici asistați de 25 de paramedici a fost mobilizată pentru această naștere multiplă, prin cezariană. Imediat după naștere, cei nouă bebeluși au fost alimentați prin tuburi. În prezent, aceștia trăiesc toți și respiră acum singuri, fără aparatură.

coral