O femeie confirmată pozitiv cu COVID, care se întorcea sâmbătă dimineața de la o ședință de dializă efectuată la Cluj-Napoca, este blocată de patru ore într-o ambulanță în apropiere de Mărișel, din cauza drumului înzăpezit și care nu a fost curățat.

Managerul firmei de transport care se ocupă de pacienții cu dializă, Adrian Bende, a declarat pentru Cluj24.ro că a sunat după ajutor la mai multe instituții, singura care a răspuns fiind Prefectura Cluj, care a și dispus luarea de măsuri pentru curățarea drumului.

”Avem o pacientă în ambulanță care se întorcea acasă, în Mărișel, după ce a făcut o ședință de dializă la Cuj-Napoca. Ambulanța a rămas blocată la vreo 8 kilometri de comună deoarece drumul era înzăpezit și nu a fost curățat. Am sunat la Primăria Mărișel, nu a răspuns nimeni, am sunat la 112, cei de la Prefectura Cluj au fost singurii care au răspuns, au fost cooperanți și au găsit soluții și au trimis de la Drumuri Naționale și Drumurile Județene să curețe drumul. Pacienta, care este confirmată cu COVID, era în izolare la domiciliu, se simte bine, căldură este în ambulanță, mai are o jumătate de rezervor de combustibil”, a spus Bende.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, ne-a declarat că Societatea de Drumuri și Poduri Județene Cluj intervine cu două buldoexcavatoare pentru deblocarea drumului acoperit cu zăpadă.

Pacienta a ajuns acasă cu bine

UPDATE/ În ajutorul pacientei din ambulanța blocată în apropiere de Mărișel au intervenit și salvamontiștii clujeni care au preluat-o și au dus-o acasă în siguranță.

”Am luat pacienta din ambulanță și am transportat-o acasă cu un utilaj 4X4 al Salvamont Cluj. Femeia a ajuns cu bine acasă, este în regulă”, a declarat pentru Cluj24.ro Toth Attila de la Serviciul Salvamont Cluj.

O mână de ajutor la rezolvarea situației au dat și voluntarii de la CERT Rescue, care au ajutat ambulanța să se întoarcă la Cluj-Napoca.

coral