Bătaie cruntă, luni după amiază, în Florești, între două femei, în vârstă de 28 și 38 de ani, ale căror apartamente sunt despărțite de un perete, având însă un balcon comun!  La observația celei mai vârstnice, că nu poate lucra on-line, din cauza manelelor pe care le asculta, la maxim, mai  tânăra “melomană”, cea vizată și-a făcut apariția în balcon, înarmată cu un mop și pahare, pe care le-a folosit cu destulă îndemânare, pentru a-și umple vecina de tăieturi și contuzii.

Victima se numește Maria, o femeie învârstă de 38 de ani, care muncește on-line, acasă, în apartamentul său de pe strada Eroilor din comuna clujeană Florești.

Aflată, marți dimineață, la I.M.L.Cluj, plină de tăieturi pe mâini, aceasta spune că din luna ianuarie – de când s-a mutat acolo, în chirie, Andreea, vecina ei de palier și de balcon – nu mai are pic de liniște deoarece aceasta își omoară timpul ascultând permanent manele, cu sonorul dat la maxim.

Explică mai departe d-na Maria:

“Am rugat-o de nenumărate ori să dea muzica mai încet, deoarece lucrez acasă și lucrul ăsta mă deranjează teribil, în ciuda căștilor pe care le port în ureche. Plus că sunt studentă la Facultatea de Business și întâmpin dificultăți enorme, zilnic – la cursuri și, mai ales, la examene… Ba, mai mult, ca să vedeți până unde merge această individă, într-una din zilele trecute vecina mi-a smuls firele de internet din perete, tocmai ca să-mi creeze probleme. Ce mai, e limpede, vrea efectiv să mă distrugă! Degeaba sesisez Poliția, că polițiștii vin cu întârziere, după o oră-două – iar când vin Andreea îi vede, pe geam și închide imediat muzica, astfel că sesizarea mea nu se confirmă”.

Mărturisește apoi că luni după-amiază, în jurul orei 16.30, și-a pierdut cumpătul din cauza manelelor care, parcă, răsunau mai puternic decât oricând, așa că s-a prezentat la ușa vecinei, ca să aibă o discuție cu ea pe această temă.

“Nu mi-a deschis, în schimb am auzit-o, imediat după aceea, urlând, din balconul nostru comun, despărțit, așa că am ieșit și eu ca să văd ce are de zis. Însă, în secunda următoare, m-a izbit cu un mop peste mâini și a început să mă bombardeze și cu pahare, provocându-mi mici tăieturi pe brațe. După ce m-am dezmeticit m-am retras în casă, de unde am sunat la numărul de urgență 112. Poliția a apărut repede și m-a întrebat dacă am nevoie de o ambulanță. Eu le-am spus agenților că mai mult ca sigur sunt alți oameni care au nevoie de ea mai mult decât mine, în această perioadă, la care ei m-au sfătuit să mă prezint astăzi la I.M.L., ceea ce am și făcut.”

Nu-și încheie bine vorbele și femeia este poftită în cabinetul de consultații. Se întoarce după câteva minute, ținând în mână un certificat, în care legiștii i-au recomandat trei zile de îngrijiri.

Dă semne evidente de nerăbdare și-și încheie repede discuția cu subsemnatul: ”Nu vă supărați, dar se pare că, pe lângă tăieturile de la mâini, s-ar putea să am și o fractură la mâna dreaptă – de la mopul cu care m-a lovit – așa că trebuie să fug repede la Urgență, la Clinica de Ortopedie. Vreau să mă pot întoarce aici, în timp util, până la ora 14.00, ora la care se încheie programul. Dar, să știți, femeia asta și-a găsit cu mine nașul! N-am să o las să scape nici în gaură de șarpe, îi fac plângere penală și o urmăresc până o să răspundă pentru fapta ei!”

După care  își ia rămas bun și părăsește, rapid, instituția medicală clujeană. coral