O femeie din Italia a fost amendată cu 100 de euro pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID, la 23 de ani de la moartea acesteia. Femeia a murit în 1999, la vârsta de 28 de ani, într-un accident rutier.

Amenda pe numele femeii, Domenica Di Stefano, a ajuns la mama ei, profund marcată de acest gest. Cumnatul femeii a declarat pentru Corriere: „Sora soției mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani și din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua. 

A fost, de asemenea, un șoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă. Cumnata mea a trăit în Napoli și a murit la 28 de ani, cu puțin timp înainte de a se căsători. Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă”, notează Mediafax. 

Familia va trebui acum să facă recurs, dovedind că femeia a murit. Vaccinarea anti-COVID a fost obligatorie în Italia pentru accesul persoanelor de peste 50 de ani la locul de muncă. Din 1 aprilie, Guvernul a ridicat această obligativitate.

coral