News Flash:

Festivalul Cluj Shorts debuteaza azi

19 Aprilie 2013
1411 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 80 de filme de scurtmetraj din Romania, dar si din strainatate, ruleaza astazi, vineri si maine la cinematograful Victoria, in cadrul primei editii a festivalului Cluj Shorts. Organizatorii, asociatia Persona, conteaza pe un buget intre 5.000 - 6.000 de euro, din fonduri proprii respectiv din sponsorizari.

"Pentru aceasta prima editie nu am ales o tematica speciala, ne gandim la asta pentru editiile viitoare. Am introdus festivalul in site-uri specializate in festivaluri de scurtmetraje, iar scurtmetrajele straine care au ajuns in festival au facut-o cu ajutorul informatiilor din mediul online", a precizat Rares Stoica, directorul artistic al festivalului Cluj Shorts. Conform lui scurtmetrajele sunt realizat atat de studenti dar si de alte persoane.

Cluj Shorts se desfasoara intre 19-20 aprilie la cinema Victoria. Cele peste 80 de scurtemtraje selectate, din care aproape 40 participa si la competitia festivalului, ruleaza o singura data, doar productiile castigatoare urmand sa fie reluate sambata, de la ora 21, in cadrul festivitatii de premiere.

Juriul festivalului este alcatuit din regizorul Gabor Xantus, Ioan Pop-Curseu, care preda estetica cinematografica la Facultatea de Teatru si Telviziune a UBB si Sergiu Matei, cameraman recunoscut la nivel international, nominalizat la Emmy pentru un reportaj despre tibetani.

Directorul festivalului, Catalin Sanpetrean, a specificat ca evenimentul are un buget intre 5.000 - 6.000 de euro. "Initial am pornit cu ganduri mari, sa avem un buget de 10.000 de euro, dupa aceea l-am injumatatit si avem cam 5.000-6.000 de euro, proveniti din fonduri proprii ale asociatiei si din sponsorizari", a precizat Sanpetrean. "Stim ca autoritatile locale au deschidere pentru a sprijini evenimente culturale, ne-am adresat lor, dar poate ca fiind la prima editie, nu am obtinut ajutorul scontat. Speram ca in urma feedback-ului pe care il vom avea de la spectatori la aceasta editie sa fim sustinuti in viitor", a precizat Sinpetrean.

Desi este vorba de un festival aflat la debut, intrarea se face contra-cost, un bilet costand 10 lei, cu pret intreg, respectiv 5 lei, cu reduceere, pe baza documentelor doveditoare, pentru elevi, studenti, pensionari, respectiv persoane cu dizabilitati si apartinatori ai acestora.

"Valoarea scurtmetrajelor pe care le-am reunit se regaseste si in faptul ca exista un pret per bilet. Daca spectatorii platesc un pret, e o forma de recunoastere a valorii si altcumva te raportezi decat atunci cand ceva ti se ofera gratuit", a specificat directorul festivalului. "Suntem o organizatie non-profit, iar banii acestia nu sunt destinati profitului, ci indeplinirii scopului nostru, de a promova cultura si sanatatea", a specificat directorul artistic.

Proiectiile din cadrul festivalului pot fi urmarite la cinema Victoria vineri, de la orele 11, 13, 15, 17, 19, 21, respectiv sambata de la 11, 13, 15, 17, 19, de la ora 21 fiind programata gala de premiere.

Evenimentul este organizat de asociatia Persona in colaborare cu asociatia Victoria Film.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj shorts cinema victoria catalin sanpetrean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1986 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012573 (s)