News Flash:

Festivalul Galactoria, la cea de-a XVI-a ediţie. Producțiile absolvenților de la Facultatea de Teatru și Film

24 Mai 2019
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
19 mai AFIS GALACTORIA A1 1

Galactoria este festivalul absolvenţilor Facultăţii de Teatru și Film din cadrul Universităţii „Babeș – Bolyai” din ClujNapoca. La cea de-a XVI-a ediţie a festivalului, absolvenţii își propun să aducă în atenţia dumneavoastră principalele producţii ale secţiilor de Actorie, Regie și Teatrologie (de la ambele linii de studiu: română şi maghiară), producţii care, anul acesta, se vor desfășura sub tema BazArt.

Festivalul se va desfășura în perioada 27 Mai - 5 Iunie 2019 în Cluj-Napoca.

Eveniment universitar unic în România prin implicarea instituţiei de învăţământ superior în deschiderea unor perspective concrete spre cariera profesională a absolvenţilor, Galactoria înseamnă punerea în contact direct a celor mai recente „produse” ale procesului educaţional universitar cu potenţialii angajatori: directori de teatre, directori de case de producţie, regizori, critici, etc.

Având ca obiectiv principal asigurarea vizibilităţii propriilor absolvenţi, atât în faţa publicului larg, cât și în faţa specialiștilor, Galactoria propune un program variat de evenimente culturale, în care atenţia publicului va fi direcţionată asupra celor mai reprezentative producţii ale specializărilor din cadrul Facultăţii de Teatru și Film: Actorie, Regie, Teatrologie.

Proiect iniţiat în anul 2004 din necesitatea de a răspunde realităţii tot mai dure de pe piaţa locurilor de muncă din domeniul artistic și de a oferi o șansă de angajare tinerilor absolvenţi, Galactoria este totodată și un moment de sărbătoare pentru noi, de celebrare a finalizării studiilor într-una din cele mai apreciate facultăţi de profil din România.Festivalul nostru își propune în același timp să se instituie ca un for de dezbatere publică serioasă privind mediul artistic, în general, și cel teatral, în special.

Tema aleasă pentru ediţia din acest an, a XVI-a, este BazArt.

Un bazar artistic cu caracteristicile lui tradiţionale (punem la dispoziţia oricărui doritor produse artistice teatrale variate, diferenţiate de specificitatea fiecărui student), dar reactualizat de noua generaţie, flexibilă, disponibilă şi să primească şi să ofere.

Bazarul devine astfel un spaţiu liber, viu colorat, aglomerat, în care fiecare îşi poate găsi ceva pe placul lui.

PROGRAMUL festivalului se găsi în galeria foto de mai jos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

19_mai_AFIS_GALACTORIA_A1_1_1_
festivalul galactoria actorie gala festival studenti productii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051060 (s)