Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film la nivel european și-a deschis porțile pentru cinefili din întreaga lume, pentru cea de-a 18-a ediție.

Din 31 mai până pe 9 iunie (10 zile), Clujul se transformă în gazda celui mai așteptat eveniment cinematografic al anului din România. Filme (lungmetraje şi filme scurte) din numeroase țări, cine-concerte, evenimente speciale, weekend la castel, competiții, multe surprize, petrecerile deja celebre, zeci de locații umplute cu mii de oameni frumoși, TIFF ne pregătește și în acest an un „ospăț” cultural din care, cu siguranță, ne vom înfrupta până la suprasaturație.

La gala de deschidere a festivalului a fost proiectat, în premieră mondială, lungmetrajul ”Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu.

Invitat special al festivalului este actorul, regizorul și producătorul american Nicolas Cage, care va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale. Vedeta americană se va afla la Cluj-Napoca între 31 mai și 2 iunie.

De asemenea, la cea de-a 18-a ediție a TIFF, celebrul actor roman Marcel Iureș va fi distins cu Premiul de Excelență – un omagiu adus activității sale artistice impresionante.

Primăria va continua să sprijine longevivul festival clujean, care are o contribuție importantă la dezvoltarea orașului nostru. Alocarea de la bugetul local al municipiului pentru TIFF 2019 este de 1.400.000 lei.

Detalii despre programul festivalului se găsesc pe SITE-ul evenimentului.

coral