Gheorghe Ostafie, 18 ani, este acuuzat de santaj, viol și agresiune sexuală cu o minoră de 12 ani din GIlău. Cele trei acțiuni s-au petrecut de nu mai puțin de 32 de ori, iar tânărul este acum în arest.

Cei doi s-au cunoscut pe internet și după mai multe schimburi de replici și-au mutat discuțiile pe Whats App.

„În data de 11 aprilie, organele de cercetare ale poliției judiciare au fost sesizate de către părinții unei minore în vârstă de 12 ani, din comuna Gilău,cu privire la faptul că fiica lor a fost victima mai multor infracțiuni de șantaj, fapte comise de către un tânăr pe care l-a cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare. Din cercetări a reieșit că în perioada 15 martie – 11 aprilie minora a fost șantajată în repetate rânduri. În 12 aprilie s-a identificat autorul și în 14 aprilie au fost efectuate două percheziții în localitatea Vânători, din comuna Vânători, din județul Vrancea, la domiciliul și reședința acestuia.”, precizează sursele INFO Huedin din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Gheorghe Ostafie i-a obținut încrederea fetei cu celebrul joc PUGB, extrem de cunoscut în rândul tinerilor și după câteva săptămâni a obținut și materiale compromițătoare.

„Autorul faptelor i-a câștigat încrederea minorei prin aceea că cei doi se jucau un joc online, respectiv PUBG. Ulterior, tânărul a convins-o pe minoră să-i trimită fotografii nud, iar apoi a continuat să o șantajeze cu expunerea fotografiilor în spațiul public și totodată să o amenințe pe minoră că îi va ucide părinții, pentru a o determina să-i trimită alte fotografii în ipostaze intime și diferite sume de bani care au tot crescut pe parcurs. Datorită stării de temere, minora sustrăgea bani la îndemnul persoanei care o șantaja și îi trimitea, de la Oficiul Poștal Gilău, sub formă de colete, la adresa indicată, respectiv în comuna Vânători, județul Vrancea”, precizează aceleași surse din cadrul PJ Huedin.

Ostafie i-a cerut victimei pentru început câte 300 de lei, iar ulterior sumele au crescut spre 500, respectiv 1.000 de euro. Banii erau trimiși prin Poștă sub formă de colete. Tânărul își amenința victima că dacă nu îi trimite banii, atunci pozele vor ajunge pe internet sau mai rău îi vor ucide părinții.

Într-un timp scurt, fata i-a trimis peste 7.500 de lei din care tânărul și-a cumpărat un laptop.

Potrivit Judecătoriei Huedin, Gheorghe Ostafie a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj, în formă continuată (14 acte materiale), viol, în formă continuată, (8 acte materiale) şi agresiune sexuală, în formă continuată(10 acte materiale), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”.

coral