„Când medicii au ieșit din sala de operații și mi-au spus că a mers totul bine, aproape că nu-mi venea să cred și i-am rugat să repete același lucru de două ori. Am suferit mult și acum, în sfârșit, datorită acestor îngeri ai lui Dumnezeu – da, îi numesc așa – eu și fiica mea am putut să-i dăm vestea cea bună tatălui care a rămas în România cu cealaltă fetiță geamănă.”

Sunt cuvintele unei bunici disperate din România, dar care a lucrat 13 ani în Italia, a cărei tărie de spirit, combinată cu profesionalismul și eficiența medicilor de la spitalul Sant’Orsola din Bologna, a dus la salvarea vieții unei nepoatei sale de numai 2 anișori care suferea de cancer. Fetița mai are o soră geamănă care, din fericire, este sănătoasă.

„La noi în țară fetița a făcut trei cicluri de chimioterapie, dar nu ar fi fost operată. Atunci am căutat în Italia un centru specializat și l-am găsit pe doctorul Mario Lima căruia i-am spus imediat la telefon: «Sunt o bunică disperată!»”, a povestit bunica româncă, citată de ziarul Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, fetița a ajuns în Italia și a fost preluată de la aeroportul din Bologna de o ambulanță care a transportat-o direct la spitalul Sant’Orsola. Operația a durat aproape șase ore și a fost efectuată de o echipă de medici compusă din profesorii Gaetano Gargiulo, Mario Lima și Andrea Pession.

 

„Am reușit să scoatem toată masa tumorală care apăsa pe vasele de sânge din gât, acelea care conduc sângele la creier, și muta de asemena arcul aortic, de aceea a fost necesară și colaborarea unui cardio-chirurg. Fetița risca să se sufoce. Important a fost și rolul anesteziștilor: cu noi a fost prezentă Maria Teresa Cecini. Acum fetița este internată în secția de reanimare pediatrică condusă de doctorul Fabio Caramelli”, a declarat pentru aceeași publicație doctorul Mario Lima.

Bunica fetiței a ținut să mulțumească, prin intermediul articolului publicat în ziarul menționat, medicilor italieni și asociației românești care s-a ocupat de cheltuielile de transport cu avionul pentru fetiță, precum și voluntarilor asociației Amaci din Bologna care susțin copiii ce au nevoie de intervenții chirurgicale.

coral