News Flash:

Finalizarea proiectului „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in Situatii de Urgenta din Transilvania de Nord – etapa a II-a”

12 Martie 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9262 RON (-0.0004)
USD: 4.0800 RON (-0.0081)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Astazi, a avut loc , la sediul Consiliului Judetean Cluj a avut loc conferinta interjudeteana organizata cu ocazia finalizarii proiectului „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Astfel, in cadrul celei de-a doua etape a proiectului au fost achizitionate 6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta si 6 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate medie.

Echipamentele achizitionate, in valoare de 7.978.000 lei fara TVA, au fost distribuite celor 6 Inspectorate Judetene pentru Situatii de Urgenta din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistrita-Nasaud, I.S.U. Maramures, I.S.U. Satu Mare si I.S.U. Salaj. 

 “Urmeaza ca in etapa urmatoare a proiectului sa mai aducem in curtea celor sase inspectorate speciale inca sase autospeciale pentru lucru la inaltime, cate o autoscara pentru fiecare judet. Aceste echipamente moderne si performante, a caror lipsa este o problema prioritara, vor contribui cu siguranta, la imbunatatirea nivelului tehnic si a gradului de performanta a serviciilor publice judetene de urgenta, cu consecinte imediate in ceea ce priveste capacitatea de a asigura salvarea vietilor si a bunurilor materiale ale locuitorilor din intreaga regiune”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vakar Istvan.

Citeste si: Un nou scandal la sedinta de Consiliu Judetean Cluj

Dintre proiectele de viitor care vor putea contribui la imbunatatirea bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta se are totodata in vedere si infiintarea unui poligon de antrenament regional, reabilitarea unor cladiri in care vor fi depozitate echipamentele necesare in cazul interventiilor de urgenta, punerea in functiune a heliportului si folosirea unui aparat de interventie pentru cazurile de urgenta. 

Reamintim faptul ca contractul de finantare pentru proiectul „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord – Etapa a II-a” a fost semnat in data de 7 iunie 2012, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Acest contract a fost semnat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013 si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Transilvania de Nord”, in calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor.

Citeste si: Consiliul Judetean Cluj vrea sa organizeze Festivalul Peninsula

 Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat de catre unitatile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta in scopul ridicarii capacitatii de actiune si reactie adecvata a centrelor judetene pentru prevenirea, limitarea si inlaturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenta;

Imbunatatirea nivelului tehnic si de performanta a serviciilor publice judetene de urgenta din Regiunea Nord-Vest prin achizitionarea de echipamente specifice moderne, eficiente si performante;

Consolidarea capacitatii de colaborare si conlucrare operationala intre centrele judetene de urgenta din cadrul Regiunii Nord-Vest precum si a centrului regional/centrelor judetene cu cele din judetele limitrofe in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei, salvgardarii vietii, proprietatii si bunurilor.

Citeste si: Consiliu Judetean Cluj cere sprijinul Guvernului petru reabilitarea sistemelor de irigatii

Rezultatele estimate ale proiectului:
12 de autospeciale pentru interventii in situatii de urgenta:
6 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma;
6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta;
reducerea timpul mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor/ dezastrelor pana la 16’ in zonele rurale si 8’ in zonele urbane.

Valoarea totala a proiectului a carui durata de implementare este de 23 de luni, este de 10.108.356,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7.988.862,00 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

conf_presa-2
tva vakar istvan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2675 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036500 (s)