Primăria Turda a primit finanțare în valoare de 9.638.892,78 lei prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Prin proiectele finanțate vor fi construite următoarele:

Ø  30 de locuințe sociale pe strada Panait Cerna – contract semnat în cursul zilei de ieri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 7.155.585,68 lei.

Proiectul presupune construirea unei clădiri de locuințe sociale, cu suprafața construită desfășurată de 2.111,93 mp. Corpul de clădire va avea regim de înălțime P+4 cu o capacitate de 30 de apartamente, având una sau două camere. De asemenea, va fi amenajat spațiul exterior cu alei auto, 10 locuri de parcare, spații verzi, mobilier urban, punct gospodăresc și amenajare circulații în incinta clădirii.

Ø  „Construire Centru comunitar de igienă și sănătate” și ”Construire Centru social pentru copii aflați în situație de risc social”, situat pe strada 22 Decembrie 8B. – semnat de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila în cursul zilei de ieri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.864.347,71 lei.

Prin proiect vor fi înfințate două centre în parteneriat cu Direcția de Asistență socială Turda:

·      un Centru comunitar de igienă și sănătate care se adresează tuturor locuitorilor municipiului Turda și are scopul de a facilita adaptarea și integrarea socială a persoanelor provenite din medii defavorizate, prin asigurarea unor servicii de sănătate și asistență medicală  (cabinet medical, ambulanță socială), servicii de igienă – spălătorie, băi, grupuri sanitare, servicii de educație, servicii complementare pentru copil, familie, respectiv servicii de consiliere, de educaţie parentală, de informare.

 

·      un Centru social pentru copiii aflați în situație de risc social, prin care populația marginalizată (populatia tânără sub 18 ani) să beneficieze de servicii educaționale, sociale și de sprijin prin asigurarea de servicii de educație timpurie, servicii de îngrijire, protectivă a copiilor, servicii de supraveghere a copilului, servicii de complementaritate pentru copil, familie, respectiv servicii de consiliere, de educație parentală, de informare.

Scopul proiectelor este de reducere a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate. coral