O firmă cu un angajat a câștigat licitaţia de întreținere a 14 drumuri județene din Cluj. Contractul are o valoare de 100 de milioane de lei. 

Compania performantă este din Bistriţa, are o vechime de şase ani şi, în 2021 a avut o cifră de afaceri de un milion şi jumătate de lei, cu un singur angajat. Contractul câștigat acum se întinde pe durata a patru ani și vizează întreţinerea drumurilor judeţene din zona Gherla. 

Firma va trebui să tundă vegetaţia de pe marginea părţii carosabile, să schimbe indicatoarele rutiere degradate și să întrețină podurile, conform observatornews.ro. 

La sediul firmei era o singură angajată, care nu a vrut să vorbească pentru mult. ”Nu, nu vă dau nicio relaţie, deja ştiu povestea. Nu, nu, nu. Nu mă interesează”, a spus aceasta.

Consiliul Județean Cluj spune că firma își asumă să facă treabă.

”Își asumă asigurarea tuturor utilajelor și personalului necesare în ceea ce privește derularea acordului cadru. În condițiile în care legislația în vigoare permite recurgerea la această procedură”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj.

Romulus Mârza, primar comuna Ţaga, este însp circumspect că singurul angajat al firmei va putea să acopere toate lucrările.

Firma nu este la prima performanță. Societatea cu un angajat a câștigat și licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Mureș, pentru trei ani. 

Firma are puține șanse de a respecta contractul. Fie va subcontracta lucrările, fie va angaja zilieri și va închiria utilaje cu care să lucreze. Calitatea intervențiilor rămâne de văzut. 

coral