Emergn, firmă globală de servicii digitale de business, intră pe piața din România, având scopul de a îmbunătăți felul în care lucrează oamenii și în care funcționează companiile. Emergn caută să angajeze specialiști IT din Cluj Napoca, dar și din toată țara, iar angajații vor lucra 100% remote pe un portofoliu ce include unele dintre cele mai prestigioase companii din lume.

În 2022, compania își propune să dezvolte în România unul dintre principalele sale  centre de livrare și a început deja recrutarea pentru roluri cheie, precum dezvoltatori IT, profesioniști Quality Assurance, Business Analysts, Product Designers, Delivery Managers, ingineri de automatizare și AI ori specialiști în date și analiză. Emergn angajează atât profesioniști IT pentru posturi de Junior, cât și pentru cele Senior. Angajații vor face parte dintr-o echipă globală și vor lucra într-un mediu multicultural, în care vor avea ocazia să se dezvolte profesional. Emergn își propune să devină un lider de piață în România și are deja planuri pe termen lung pentru a-și atinge acest obiectiv.

Pentru a evidenția intrarea Emergn pe piața românească, Alex Adamopoulos, CEO al companiei, a declarat că extinderea în România este în concordanță cu valorile companiei și cu istoricul său de stabilire a unei prezențe în țări care rezonează cu aceleași principii de bază, dar și cu dorința de a pune accentul pe talentul incredibil al profesioniștilor. El a subliniat că România este o țară cu multe talente și cu o istorie bogată ce va deveni un centru cheie de excelență pentru angajați și pentru clienții globali ai brandului. De asemenea, România se aliniază foarte bine atât cu accentul pe care Emergn îl cultivă în ceea ce privește procesele tehnice, cât și cu ideea de concentrare asupra produselor, pe care Emergn le are pe piața serviciilor digitale de business și de transformare.

În Cluj Napoca, Emergn caută o gamă largă de profesioniști IT în diferite stadii ale carierei. Toate posturile disponibile în Cluj sunt listate pe site-ul companiei, iar dezvoltatorii clujeni pot aplica pentru orice poziție care se aliniază cu experiența sau aspirațiile lor de dezvoltare profesională.

După ce se vor alătura echipei Emergn, angajații vor lucra la dezvoltarea și furnizarea de produse digitale și experiențe valoroase pentru clienți. Printre brandurile de succes care sunt clienții Emergn se numără HP, Vodafone, SAP, Astra Zeneca și mulți alții. Profesioniștii români vor avea oportunitatea să lucreze cu cele mai noi tehnologii și să aplice practici de lucru inovatoare, datorită culturii Emergn de învățare continuă. Compania își dorește să investească în dezvoltarea talentelor din România, iar o parte din planurile sale includ accesul echipei la platforma Emergn de învățare la locul de muncă, ce le permite oamenilor să învețe și să adopte modalități noi și moderne de a livra pe piață produse, servicii și idei. Întregul proces de învățare este susținut de abordarea proprietară a Emergn pentru implementarea unor metode moderne de lucru, numită Value, Flow, Quality (VFQ).

Prin serviciile de învățare Emergn echipele sunt instruite să aplice principiile VFQ prin ecosistemul său de învățare, unde clienții și angajații Emergn au acces la o platformă digitală de învățare, la o bibliotecă extinsă de conținut de valoare mondială, la o întreagă rețea de instructori și antrenori experimentați și multe altele. Mii de profesioniști din sute de companii din întreaga lume folosesc principiile VFQ, iar această metodă schimbă modul în care organizațiile adoptă discipline precum Agile, Design Thinking, Lean și Systems Thinking pentru a-și susține eforturile de inovare și a deveni și mai competitive în economia digitală. Așadar, pentru cei care doresc să facă un pas mai departe și să se alăture unei companii internaționale în care vor avea ocazia să învețe, să evolueze și să atingă noi dimensiuni în cariera lor, în timp ce lucrează 100% remote, Emergn este o alegere pe care nu o vor regreta.

coral