Fiul fostei preşedinte a Judecătoriei Novaci a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a accidentat mortal o femeie. Mihai Dafinescu, fiul fostei preşedinte al Judecătoria Novaci, a fost condamnat de către Judecătoria Craiova la o pedeapsă de 4 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă.

Ca pedeapsă complementară, Mihai Dafinescu nu mai are voie să conducă un autoturism, timp de doi ani de zile. Instanţă a stabilit pentru Dafinescu plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 15.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.   Acesta a accidentat mortal, în luna august a anului trecut, o femeie care se întorcea de la serviciu alături de fiul său, după care a fugit de la locul accidentului şi s-a adăpostit în casa părinţilor săi.   

Proteste în Novaci  Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată la începutul acestui an, în stare arest preventiv, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  Potrivit rechizitoriului, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influenţa alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din oraşul Novaci, acesta a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, în sens contrar faţă de direcţia de mers a autoturismului, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.   

În localitatea Novaci au existat chiar şi acţiuni de prootest, pentru că familia victimei şi unii localnici au fost revoltaţi, pentru că tânărul a fost protejat de mama sa. Oamenii legii nu au putut să intre în locuinţa judecătoarei pentru că aceasta este magistrat şi era nevoie de un mandat special.   În vara acestui an, mama tânărului a cerut să fie transferată de la Judecătorina Novaci la Tribunalul Gorj, după ce mandatul de preşedinte s-a încheiat.   

 

coral